أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#25

129886 بسكويت القراقيش

بسكويت القراقيش


بسكويت القراقيش


قراقيش

المقادير‏:
‏6‏ أكواب دقيق منخول‏,‏ كوب ونصف سمن‏,‏ نصف كوب زيت‏,2‏ ملعقة كبيرةسمسم‏,1‏ ملعقة صغيرة ينسون‏,1‏ ملعقة صغيرة شمر‏,‏ نصف ملعقة صغيرة ملح‏,‏قطعة خميرة بيرة في حجم عين الجمل‏,1‏ ملعقة كبيرة سكر سنترفيش‏,1‏ كوب ماءدافيء للعجين
بسكويت القراقيش
الطريقة‏:‏

ينقي الشمر والينسون ويحمص نصف تحميص ويصحن قليلا‏,‏ ينقي السمسم ويحمص نصف
تحميص‏,‏ تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتي تسيل‏,‏ يضاف اليها قليلمن الماءالدافيء وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي تخمر‏,‏ يوضع الدقيق في اناءالعجين ويضاف اليه الملح ويرش فوقه الشمر والينسون والسمسم وتقلب المقادير‏,‏يعجن المقدار بخميرة البيرة بعد ان تخمر ثم يضاف الماء الدافيء بالتدريجويعجن المقدار حتي نحصل علي عجينة متوسطة الليونة‏,‏ تغطي العجينة وتترك فيمكان دافيء حتي تخمر ويتضاعف حجمها‏,‏ تقطع العجينة حسب الرغبة اما فطائرصغيرة باستعمال الكوب او الفنجان ثم تقطع كل فطيرة نصفين او اربعة اجزاء اوتقطع شرائح طويلة‏,‏ ترص في صاج وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي تخمر‏,‏ يدهنالوجه بالسمن السائح او الزبد وتخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يتم النضج‏
.



بسكويت القراقيش


بسكويت القراقيش


طريقة تانية عمل القراقيش





قراقيش



بسكويت القراقيش



المقادير‏:‏
‏6‏ أكواب دقيق منخول‏,‏ كوب ونصف سمن‏,‏ نصف كوب زيت‏,2‏ ملعقة كبيرة سمسم‏,1‏ ملعقة صغيرة ينسون‏,1‏ ملعقة صغيرة شمر‏,‏ نصف ملعقة صغيرة ملح‏,‏ قطعة خميرة بيرة في حجم عين الجمل‏,1‏ ملعقة كبيرة سكر سنترفيش‏,1‏ كوب ماء دافيء للعجين

بسكويت القراقيش

الطريقة‏:‏

ينقي الشمر والينسون ويحمص نصف تحميص ويصحن قليلا‏,‏ ينقي السمسم ويحمص نصف تحميص‏,‏ تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتي تسيل‏,‏ يضاف اليها قليل من الماءالدافيء وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي تخمر‏,‏ يوضع الدقيق في اناء العجين ويضاف اليه الملح ويرش فوقه الشمر والينسون والسمسم وتقلب المقادير‏,‏ يعجن المقدار بخميرة البيرة بعد ان تخمر ثم يضاف الماء الدافيء بالتدريج ويعجن المقدار حتي نحصل علي عجينة متوسطة الليونة‏,‏ تغطي العجينة وتترك في مكان دافيء حتي تخمر ويتضاعف حجمها‏,‏ تقطع العجينة حسب الرغبة اما فطائر صغيرة باستعمال الكوب او الفنجان ثم تقطع كل فطيرة نصفين او اربعة اجزاء او تقطع شرائح طويلة‏,‏ ترص في صاج وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي تخمر‏,‏ يدهن الوجه بالسمن السائح او الزبد وتخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يتم النضج‏.‏
بسكويت القراقيش


#26

افتراضي القرص

القرص

القرص

المقادير


6 كوب دقيق
كوب ونصف سمن
نصف كوب زيت ذرة (ويمكن الاستغناء عنه لو بتحبى القرص تكون ناشفه)
ملعقه طعام سمسم
ملعقه طعام شمر
ملعقه صغيرة ملح

ملعقه صغيرة سكر
كوب ماء دافىء للعجن
ربع كوب ماء دافىء لتذويب الخميرة

3
ملاعق صغيرة خميرة فوريه

القرص

الطريقة

توضع السمن فى وعاء على النار وتقدح جيدا

نذوب الخميرة فى ربع كوب ماء دافى مضاف له ملعقه سكر وتترك لتخمر

ننخل الدقيق مع الملح ونضعه فى وعاء زجاجى ومعه الشمر ونعمل حفرة فى الوسط نضع فيها السمسم

عندما تقدح السمن جيدا يصب فى الحفرة ونبدا نقلب الدقيق على السمن والسمسم بسرعه بملعقه خشب حتى يتشرب الدقيق كل السمن ويصبح كالفتافيت

نترك الدقيق بالسمن ليبرد تماما ....مهم جدا

بعد ان يبرد نبدا فى دعك الدقيق بالسمن على اليد (نبسه)
وهذة الخطوة مهمه فى زيادة امتصاص الدقيق وتشبعه بالسمن واعطاء القرص القوام المثالى فى النهايه بعد خبزها

نضيف الخميرة ونصف كميه الماء ونبدا نعجن باليد ونضيف الماء بالتدريج الى ان تتكون معنا عجينه ملساء ناعمه لا تلصق باليد ولا الاناء

اضافه الماء تدريجيا نظرا لاختلاف انواع الدقيق من مكان لاخر
فى انواع بتتقبل السوائل وانواع لا وبالتالى تقدرى
تتحكمى فى قوام العجينه

غطى الوعاء واتركى العجينه تخمر لمدة ساعه

القرص

التشكيل

يمكنك تشكيل القرص كالاتى

1
-قرص مستديرة 2- قراقيش مستطيله


بعد ان تخمر العجينه خدى منها اجزاء بحجم مناسب وكوريها واضغطى عليها قليلا رصيها على مسافات متباعدة فى صينيه خبز قصيرة الحافه وعلى ورق زبدة


افردى العجينه على اسطوانه قطعى الاسطوانه الى اصابع بالورب
ممكن تستغنى عن الشمر وتستبدليه بالكمون الحصى المحمص طعمه رائع

القرص

لو تحبى القرص المحشيه بالعجوة

الحشو

عجوة
قرفه
سمسم محمص
ملعقه طعام زبدة

لو هاتعمليها قرص مستديرة محشيه
بتتحشى زى الكعك وتتقفل من تحت كويس

القرص

لو هاتعمليها اصابع


تفردى العجينه اسطوانه وتضغطى عليها تبططيها
شكلى العجوة اصابع وضعيها فى العجينه المفرودة ولفيى العجينه عليها واقفليها كويس وخللى القفله لتحت اضغطى عليها وقطعيها اصابع متساويه الحجم

القرص

الخبز


تخبز فى فرن حرارته 200 لمدة 25 دقيقه
وممكن تعطيها لون اشقر خفيف نحن الشوايه


القرص


القرص


القرص


القرص


القرص


القرص




#27

افتراضي شكلمة حبات جوز الهند

شكلمة حبات جوز الهند


شكلمة حبات جوز الهند

المقادير


3 كوب جوز هند مبشور
1
ملعقة صغيرة فانيليا أو رائحة اللوز 8/1 ملعقة صغيرة ملح 3/2 كوب حليب مركز محلى "مكثف" 2 بياض بيض مخفوق جيدا

شكلمة حبات جوز الهند

الطريقة

• يُحمى الفرن إلى درجة حرارة 350 فهرنهيت.

• يُخلط جوز الهند والفانيليا والملح ، ثم يُضاف الحليب المركز ويقلب حتى يندمج الخليط.

• يُضاف بياض البيض للخليط ويُقلب بخفة .

• تُشكل على هيئة كرات صغيرة أو على هيئة أصابع أو تُوضع في كيس الحلواني (الحلوى) وتُضغط على هيئة نجمة أو حسب الرغبة .

• تُخبز في الفرن لمدة 10 دقائق أو حتى تُحمَر الجوانب قليلاً.

شكلمة حبات جوز الهند


#28

2131 1168499165 طريقة اخرى للفايش الصعيدي

طريقة اخرى للفايش الصعيدي
=========


المقادير
=====


هو يتميز انك ممكن تعمليه من غير مقادير معينة لكن أنا هاقول بالتقريب


كيلو دقيق = 2 كوب زبدة أو سمن بلدي ويفضل السمن = حوالي لتر حليب


ملعقة كبيرة كركم = 3 ملعقة سمسم = كوب سكر = ذرة ملح

طريقة اخرى للفايش الصعيدي

الطريقة
====


أول حاجة نعمل خميرة الحليب بأن نضع ملعقة سمسم في علبة أو برطمان



طريقة اخرى للفايش الصعيدي


نغلي كوب حليب ونضعه فور غليانه على السمسم اللي في العلبة


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


نغطي العلبة بغطائها وتلف جديدا في قماش أو فوط مطبخ وتوضع في مكان لايصل اليه أي هواء


كي تتخمر ويأخذ التخمير 24 ساعة في الصيف ويومين في الشتاء وأحسن وقت لعمله في


الصيف أنا كنت كل كام ساعة أدفي فرن البوتاجاز واطفيها وأحطها ملفوفة بالقماش علشان تختمر .


المهم بعد عناء اختمرت والنتيجة بتكون يتكون قرص على وجه الحليب اللي في العلبة


بيكون واضح انها في حالة تخمر مثل ذلك


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


نيجي بقى نعمل عجينة الخميرة


حوالي 2 كوب دقيق تقريبا نضع عليهم الخميرة ونعجنهم ونغطيها ونتركها حتى تختمر وبيختلف


وقت التخمر حسب الجو .


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


هنا بعد التخمر


طريقة اخرى للفايش الصعيدي




دلوقت الخميرة جاهزة نبتدي بقى عمل العجينة


نضع باقي الحليب مع الزبدة أو السمن مع السكر والكركم على النار


لتدفئته فقط


طريقة اخرى للفايش الصعيدي



نضع الدقيق في طبق العجن ثم يعجن بخليط الحليب وهو دافىء ويعجن ثم نضع الخميرة


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


نعجن العجين جيدا حتى تختفي الخميرة هكذا وتترك حتى تختمر


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


بعد أن تختمر تكون هكذا


طريقة اخرى للفايش الصعيدي



تدهن الصواني بالسمن جيدا ثم تشكل اما أصابع هكذا وكل مرة تدهن اليد بالسمن جيدا



طريقة اخرى للفايش الصعيدي


أو تعمل قرص هكذا


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


وتترك برضة لتختمر


ثم نسخن الفرن جيدا على 220 ثم نضع الصينية وبعد أن تنضج وتحمر نقلبها


ولأننا متوصيين بالسمن فهي تتفكك بمجرد ماتنقلب


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


وهنا بعد مافككتها


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


يرص مرة تانية بالشكل ده وتوضع في فرن هادي حتي تحمر وتتحمص


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


وفي النهاية دي القرص خليتها طريه ممكن ناكل بيها جبنة وعسل وقشطة


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


ودي أصابع الفايش بعد التحميص


طريقة اخرى للفايش الصعيدي


أخيرا اتعمل وخلص بعد جهد جهيد بس طلع رائع أنا مش مصدقة نفسي أني عملته


يارب يكون عجبكم أنا عارفة ان فيه ناس تسمع عنه بس أو ناس ماتعرفهوش ايه


رأيكم بقى أنا في انتظار آرائكم.

طريقة اخرى للفايش الصعيدي

ملحوظة :
لاتضاف أي خميرة غير خميرة الحليب حتى لا يتغير الطعم.

معلومة أحب أضيفها أنا عملت 2 كيلو وتعبت كده عندنا في الصعيد بيعملوا 20 كيلو وزيادة وبيبقى خزين يعتمدوا عليه

طريقة اخرى للفايش الصعيدي


#29

افتراضي القراقيش (بالعجوة )

القراقيش (بالعجوة )
المقادير
1
كيلو دقيق
ربع كيلو سمن أو زيت ذره أو خليط منهم
توجد إضافات إختياريه( شمر - حبة البركة - ينسون - كمون) 1 ملعقه كبيره 2
ملعقه كبيره سمسم 1 ملعقه كبيره خميره بيره + ملعقه صغيره سكر + نصف كوب ماء دافئ 1 كوب لبن دافئ للعجن .. ممكن ماء دافئ

القراقيش (بالعجوة )

الطريقة
:

يقدح السمن على النار
نضع الدقيق و ذرة الملح في طبق بلاستيك غويط
نصب عليهم السمنة اللي قدحناها و بالراحة بالمعلقة المقصوصة نحركهم
مع بعض لحد ما تحسي أن العجينة بردت شوية و بقت حرارتها محتملة
لأيدك ابدئي اعجني بأيدك كويس قوى
( الخطوة دي اللي بنسميها بسي العجينة كويس )يعنى تفضلي تدعكى
العجينة كويس بين ايديكى الاثنين
ضعي الخميرة في كوب مع شوية لبن دافىء و قلبيها لحد ما تذوبيها كويس
ضعي الخميرة المذابة في اللبن على الدقيق ثم نبدأ العجن باللبن كويس جدا
((( كل ما نعجن اكتر تنجح معانا القراقيش اكتر )))
هتتكون عندك عجينة متماسكة و سابت جوانب الطبق غطيها و سبيها

القراقيش (بالعجوة )

نحضر العجوة:

نشيل النوى و نفرم العجوة بحتة سمنة ثم نكورها كور صغيرة
نجيب العجينة و نأخد منها قطع قد اليوسفي و نكورها
و نعمل فيها فتحة في النص و نحط فيها كورة العجوة
و نكورها و نقفلها كويس ثانى و نبطط بأيدنا و نرصصهم
في الصاج أو الصينية و نتركهم شوية يخمروا ندخل الصينية
الفرن لحد ما يستوي و بعد ما يطلع و يبرد ممكن وضعة
في علبة بلاستيك
و بلهنا و الشفا

القراقيش (بالعجوة )



#30

افتراضي رد: ملف طرق عمل حلويات العيد كعك بيتفور بسكويت غريبة معمول لانكشير عجمية ونصائح قيمة

رد: ملف طرق عمل حلويات العيد كعك بيتفور بسكويت غريبة معمول لانكشير عجمية ونصائح قيمة

رد: ملف طرق عمل حلويات العيد كعك بيتفور بسكويت غريبة معمول لانكشير عجمية ونصائح قيمة

إظهار التوقيع
توقيع : حـلوة المـذآآق~
أدوات الموضوع


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
ملف متكامل لاشهى وصفات البسكويت طرق مختلفه لتحضير البسكويت وصفات لذيذه لعمل بسكويت ال جويريه الحلويات الشرقية والغربية
ملف حلويات عيد الفطر المبارك وصل بالتفصيل الجزء الثاني همس بلا لمس الحلويات الشرقية والغربية


الساعة الآن 11:12 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل