أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://adlat.net/showthread.php?t=13603
5646 6
#1

مميز القوزى الخليجى

السلام عليكم يا عدلات دى وصفة خاصة بحفلات دول الخليج والدول العربية الى بتقوم بشى الخروف فى احتفالتهم يارب تعجبكم
وممكن نعملها فى ربع فقط

المقادير
خروف صغير
باكو صبار(تمر هندى)
معلقة كبيرة كركم
معلقة زعفران
ملح
للحشو
5 بصلات
نصف كيلو نخى (حمص مقشر)
نصف كيلو بطاطس
كوب لوز
كوب زبيب
10 حبات فلفل اسود
ليمون جاف
6 فصوص ثوم
6 بيضات مسلوقة
نصف معلقة زعفران
معلقة كركم
ملح




الطريقة
- يغسل الخروف من الداخل والخارج جيدا
- ينقع الصبار فى 3 اكواب ماء لنحصل على صلصة سميكة
- يضاف الى الصلصة الكركم والملك ويفرك الخروف من الداخل والخارج ويترك ليتشرب مدة ساعة
- تزال الصلصة باليد قدر المستطاع ثم يرش الخروف بكوب ماء منقوع بالزعفران
- للحشوة يغلى النخى مع الماء حتى بنضج ثم يترك فى مصفة حتى يبرد قومى بقلى النخى بالسمن ويصفى
يحمر اللوز المقشر والزبيب ويتركان جانبا
- تسلق البطاطس نصف سلق ثم تحمر
- يحمر البصل حتى يبدأ بالاحمرار تقلب المقادير مع بعض والبيض المسلوق بعد تقشيرة وتتبل بالملح والفلفل وتترك لتبرد
- يحشى الخروف بالحشوة ويخاط البطن جيدا
- يوضع داخل الفرن او فى التنور مدة 4 ساعات حتى يتم النضج ويقدم مع الخبز
بالهنا والشفا

القوزى الخليجى


https://upload.3dlat.com/uploads/13114066231.bmp



إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#2

افتراضي رد: القوزى الخليجى

سلمت يداك
#3

افتراضي رد: القوزى الخليجى

جوعتينى
انا عايزة خروف دلوقت
بارك الله فيكى

إظهار التوقيع
توقيع : نانى عصام
#4

افتراضي رد: القوزى الخليجى

تسلم ايدك
إظهار التوقيع
توقيع : ام يوسف 2000
#5

افتراضي رد: القوزى الخليجى

رد: القوزى الخليجى
اهلا بيكم نورتونى
نانى شرفتنى صورة ابنك يبارك الله فيه

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#6

افتراضي رد: القوزى الخليجى

وانا عاوزه فخد


هههههههههههه


يسلمووووووو غاليتى

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#7

افتراضي رد: القوزى الخليجى

شكرا ريمووو على مرورك
إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
سمك عيش , طريقة تحضير سمك عيش من المطبخ الخليجى محبه لله المأكولات البحرية
طريقة عمل مضغوط الدجاج من المطبخ الخليجى, خطوات تحضيرمضغوط الدجاج من المطبخ الخليجى العدولة هدير مطبخ الدجاج
الفرِّي بالصلصة الحمراء الحارّة مع الأرز بالكمون من المطبخ الخليجى محبه لله اكلات واطباق رئيسية
زربيان لحم البقر , طريقة عمل الزربيان من المطبخ الخليجى محبه لله مطبخ اللحوم
العرب اللندنية تكشف تقديم السعودية 4 شروط لقطر لإعادتها للصف الخليجى جويريه اهم الاخبار - اخبار يومية


الساعة الآن 02:27 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل