أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

مميز السمك واااااااااااااو على القرمشة

السمك واااااااااااااو على القرمشة


طبعا كتير مننا مش بيعرف يقلي السمك كويس
مع ان معظم العدولات ما شاء الله بقوا اساتذه
بس للي مابتعرفش تقلي السمك كويس وعاوزاه يطلع زي الجاهز بالظبط هاقولها علي الطريقه

[IMG]https://files2.***- .com/2011/2/12969774411167.gif[/IMG]

نتبل السمك توم ولمون وكمون ونسيبه مش اقل من نص ساعه
بنتبل الدقيق عادي ملح فلفل كمون وشويه كركم علشان يدي لون دهبي بس في القليه
نجهز الزيت يكون حامي جدا علشان اول ماينزل يعمل تشششششش
[IMG]https://files2.***- .com/2011/2/12969789761799.gif[/IMG]
والان مع فقره تكات همس



السمك واااااااااااااو على القرمشة




1-السمك الجاهز بنلاحظ انه عليه طبقه رقيقه مقرمشه احنا طبعا متخيلين انها عجينه

طيب الطبقه اللي برا دي بنوصللها ازاي

نمسك السمكايه من ديلها ونحطها في الدقيق ونسقطها في بوله غويطه مليانه ميه

ونحطها علي طول في الدقيق تاني ونرجع نسقطها في الميه تاني يعني مرتين

ونقليها علي طول
الخطوه دي بتعمل زي عجينه مغلفه السمكه ومابتخليش الزيت يتحرق بسرعه لان الدقيق اللي بينزل في الزيت هو اللي بيحرقه

السمك واااااااااااااو على القرمشة

2-طيب تاني حاجه السمك البلطي الجاهز بتبقي بطنه من جوه مقرمشه طب ازاي دي

لكن احنا بقي بطن السمكه البلطي بتطلع معانا معجنه وطريه من جوه

ازاي نوصل لبطن مقرمشه وجميله زي الجاهز

طبعا البطن بتبقي متتبله بالتوم من جوه وكمان بنعمل شقوق في جسم السمك من بره علي الجانبين ونحشيها توم

هانتبع نفس الخطوات السابقه
بس نفتح البطن ونحط فيها دقيق ونكبسها كويس ونفضي الدقيق ونحطها في الميه ونكرر تاني نفس العمليه

عند القلي هاننزل ببطن السمكه الاول يعني نفتح السمكه ونمسكها من عند الزعنفه اللي جنب البطن وننزل ببطن السمكه الاول في الزيت

علشان تتقلي الاول

السمك واااااااااااااو على القرمشة

3-طبعا لازم يكون الزيت غزير جدا علشان يوصل لقلب السمكه

السمك واااااااااااااو على القرمشة





السمك واااااااااااااو على القرمشة


السمك واااااااااااااو على القرمشة

4-لما نطلع السمك او اي مقليات عموما مانطلعش علي ورق مطبخ

لا نطلع المقليات في مصفه مخرمه علشان يتشمع يعني يدخلله هوا
لو حطيناه علي ورق بنلاحظ ان الورق بيشرب الزيت والسمك لازق في الورق وبيطري من تحت ويشرب زيت تاني

لكن المصفاه بتحافظ علي قرمشته وبيتهوي كويس

وده بينطبق علي اي حاجه مقليه شيبيسي بانيه اي مقليات

السمك واااااااااااااو على القرمشة

5-نحط قشره اللمون اللي عصرناه للتتبيل في الزيت اثناء القلي بيقلل الريحه كتير

السمك واااااااااااااو على القرمشة

6-المسترده من الحاجات الجميله جدا في تتبيل السمك والجمبري جربوها بتدي لزعه حلوه وطعم الكل هايسالك عليه

السمك واااااااااااااو على القرمشة

يارب يكون الموضوع عجبكم والي اللقاء في موضوع جديد ان شاء الله




إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#2

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

يا سلام على تكاتك يا استاذه
#3

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة لافالانتينا
يا سلام على تكاتك يا استاذه



[IMG]https://www.***- /up/images/8wuba7ks8xuxhsojgg.gif[/IMG]




إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#4

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

تسلمي

روووووووووعة

#5

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عائدة لله
تسلمي

روووووووووعة


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#6

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

تسلم الايادى

إظهار التوقيع
توقيع : روضه
#7

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

اممممممم

شكراااااااا يا قمممممممممممر

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#8

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

تسلمى حبيبتى
شكلك طباخة شاطرة

إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#9

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

[IMG]https://4upz.**- /uploads/images/www.**- -33b8a5cc34.gif[/IMG]

[IMG]https://4upz.**- /uploads/images/www.**- -7228a4eabc.gif[/IMG]

#10

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

تسلم ايديكى ياقمر
إظهار التوقيع
توقيع : بوسى
#11

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

ما شاء الله وتبارك الله الله يهنيكي على المعلومة
#12

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

ما شاء الله عليكي تسلم الايادي
#13

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة روضه
تسلم الايادى


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة




المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ريموووو
اممممممم

شكراااااااا يا قمممممممممممر


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة




المشاركة الأصلية كتبت بواسطة happy 5o5a
تسلمى حبيبتى
شكلك طباخة شاطرة

[IMG]https://files.***- .com/2010/4/1270914795.gif[/IMG]



المشاركة الأصلية كتبت بواسطة flower_ae8
[IMG]https://4upz.**- /uploads/images/www.**- -33b8a5cc34.gif[/IMG]

[IMG]https://4upz.**- /uploads/images/www.**- -7228a4eabc.gif[/IMG]


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة



المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بوسى
تسلم ايديكى ياقمر


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة




المشاركة الأصلية كتبت بواسطة هدهدة
ما شاء الله وتبارك الله الله يهنيكي على المعلومة


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة




المشاركة الأصلية كتبت بواسطة فرفر
ما شاء الله عليكي تسلم الايادي


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#14

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

شكرا جزيلا

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#15

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

جميل يا هموس تسلم إيدك

#16

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام هنا
شكرا جزيلا


رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة




المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمسم*
جميل يا هموس تسلم إيدك



رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#17

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

زاى مانا بعمل والله يا همس تسلمى
ست بيت شطرة

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#18

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مع الله
زاى مانا بعمل والله يا همس تسلمى
ست بيت شطرة




رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#19

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

يا سلام سلم .. شوف همس واتعلم
#20

افتراضي رد: السمك واااااااااااااو على القرمشة

نصائح رائعة ومفيدة وفيها حاجات اول مرة اعرفها فشكرا جزيلا وممكن اضيف حاجة صغيرة علشان قرمشة السمك هى بعد لما تنزلية فى الزيت الساخن اتركية قليلا حتى يأخذ لونا ثم خفضى النار علية واتركية شوية واقلبية على الناحية الاخرى وكررى نفس الشىء واصبرى علية شوية بيطلع مقرمش ولذيذ جدا انا بعمل كدا على طول لما بقلى السمك البلطى
إظهار التوقيع
توقيع : توتى 1
أدوات الموضوع


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقه عمل السمك المشوي والمقلي في المنزل سماح7 المأكولات البحرية
تعالى شوفى عايزة تعملى السمك ازاى شقاوة آنثى المأكولات البحرية
طرق طهي السمك الشائعة محليا وعالميا,السمك بانواعه وطرق طهيه والاستفادة منه ام الاء وبيان2 المأكولات البحرية
مقبلات للأسماك أطباق جانبيه مع السمك مقبلات مع السمك المقلى والمشوى عمر ابانا وعائشه امنا سلطات ومقبلات
اطباء السمك ،طريقة حضير الاسماك بأنواعها ،اكثر من طريقه لتحضير الاسماك Princess TOoTe المأكولات البحرية


الساعة الآن 10:45 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل