أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى


بسم الله الرحمن الرحيم

ازيكم يا حبيباتى يا أحلى صحبة

بصراحة التيرم ده كان غللللللس أوى وأكيد انتو عندكم نفس احساسى ..فكنت مقررة انى اذا ربنا أراد أعمل حفلة لينا ولولادى تخرجنا من مود الملل والزهق اللى احنا فيه وكمان صادفت ان ده توقيت عيد ميلاد زوجى ففكرت اضرب عصفورين بحجر واحد ههههه

وقلت الحفلة دى لازم تبدأ من الغدا فعملتلهم الرز المبهر ولحم شرايح مشوى وكفتة مشوية وجنبهم سلاطة خضرا

ومش هبخل عليكم بطبق لأنكم حبايبى هههههه



أولا: الأرز المبهر

[IMG]https://files2.***- .com/2010/11/12902536811864.gif[/IMG]
3 كوب أرز _ 3 كوب ماء _ 2 ملعقة صلصة _ 3 ملعقة زبادى _ ملعقة زبدة مع ملعقتين زيت _ بصلة مفرومة _
توم مفروم _ ملح _ ملعقة صغيرة من البهارات الأتية: فلفل _ بهارات _ قرفة _ ورق لورا


الطريقة


[IMG]https://files2.***- .com/2010/11/12902545491142.gif[/IMG]



1. اغسلي الأرز جيدا
2. أثناء ذلك سخني الزيت والزبدة ثم أضيفي البصل و حركي حتى يصبح ذهبي اللون أضيفي الثوم البهارات و ورق اللورا و اطبخي لمدة 2 - 3 دقائق.
3. أضيفي صلصة الطماطم و الزبادي.
4. ثم صفي الأرز و أضيفيه إلى الوعاء مع الماء و اخلطي جيدا ثم أتركي الأرز يغلي لمدة 5 دقائق.
5. غطي الوعاء و اطبخى الارز على نار هادئة حتى ينضج لمدة 15 – 20 دقيقة.

وده الشكل النهائى لطبق الغدا

[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954571608472.jpg[/IMG]



ندخل بأه ع الجامد اوى الحلويات وأنا عملتلهم الحاجات اللى بيحبوها

ومكنتش بلحق أعملها فى الدراسةو انا كنت مجهزةأساسيات كل الحاجات دى من قبلها بيوم عشان متعبش
البراونيز

المقادير
كوب و نصف سكر
250'جرام'شوكولاتة غامقة ذائبة
كوب زيت أو زبدة سائلة_2 م/ص فانيليا
4 بيضات
كوب وثلاثة أرباع دقيق
1م/ص بيكنج بودر
للصوص :شوكولاتة غامقة
/2 ملعقة زبدة / نصف كوب سكر بودر


الطريقة
في وعاءكبير نخلط السكر+ الزبدة+ الفانيليا+ البيض+الشكولاتة السايحة
2.ننخل الدقيق و البيكنج بودر
3.نضيف الدقيق إلى المزيج و نخلطه جيدا إلى أن يتجانس
4.نسكب المزيج في صينيةمربعة مدهونة بالزبدة مقاس 20
5.نخبز البراونيز لمدة 40 دقيقة على درجةحرارة 180 مئوية




لعمل الصوص: نضع الشكولاتة بعد بشرها مع معلقتين زبدة ونصف كوب سكر بودرعلى نار هادية جدا وبعد ذوبان الشيكولاته(بالطريقة دى بتدوب فى ثوانى) نقطع البراونيز إلى مربعات ثم نزينه بالصلصة

[IMG]file:///C:/Users/aya/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/aya/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG][IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954598044246.jpg[/IMG]




السابلية
المقاديركوب ونصف سكر سنترفيش
2 كوب زبدة
3 بيض _ذرة ملح _ فانيليا
6 كوب دقيق

الطريقة
للعلم ده تكنيك الشيف حسن
  1. يخلط السكر مع الزي ببطئ ثم نزيد السرعة
  2. يضاف البيض واحد واحدة ومعاهم ذرة الملح والفانيليا
  3. يضاف الدقيق ويمزج ببطئ حتى التجانس ثم نكمل العجن باليد
  4. تترك العجينة لترتاح فى التلاجة قبل التشكيل ثم تشكل بالطريقة اللى تختاريها
  5. ولا تنسى أن تخرميها بالشوكة
  6. تخبز فى فرن 180 درجة حتى يصبح لونها ذهبى ولا تنزعيها من الفورمة مباشرة حتى لا تتكسر
  7. يتم تجميلها بعد أن تبرد
[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954598674752.jpg[/IMG]



وأخيرا تورتة ضغنونة بالكريمة عشان نقول لزوجى كل سنة وانت طيب

[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954600856794.jpg[/IMG]




ونسيت أقولكم ان العشا كان ساندوتشات فاهيتا سى فود بالجمبرى وأصابع الكراب هبأه أقولكم طريقها فى مرة تانية ان شاءالله

[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954602321967.jpg[/IMG]

كدة خلصت شوفو بأه كله على بعضه و كل واحدة تجيب طبقها معاها لأنى بصراحة معنديش اطباق تكفى كل العدلات ربنا يزيدهم ويبارك فيهم ههههه
وبالله عليكم لا تنسو
التقييم[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954605131920.jpg[/IMG]
و لو نسيتو التقيم ...

[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954606791764.gif[/IMG]

[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954607836918.jpg[/IMG]

ههههههههههههه





#2
يم يم يمي أكلات ولاأروع ~~~~ أبدعت يعطيك العافية خيتو



ناوين نعمل رجيم ونخس بس شكله مع آكلاتك مافي أمــــــــــــل لرشاقة





[IMG]https://files2.***- .com/2011/1/12954607836918.jpg[/IMG]




مسكينة شو عملت علشان تقتلينها ..~~~~ .... إهي إهي إهي أطلقي سراحها

#3

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة القمورة14
يم يم يمي أكلات ولاأروع ~~~~ أبدعت يعطيك العافية خيتو



ناوين نعمل رجيم ونخس بس شكله مع آكلاتك مافي أمــــــــــــل لرشاقة





[img]https://files2.***- .com/2011/1/12954607836918.jpg[/img]




مسكينة شو عملت علشان تقتلينها ..~~~~ .... إهي إهي إهي أطلقي سراحها
شكرا يا حبيبتى ليكى على الرد
متخفيش عشان خاطر عيونك حطلق سراحها
ههههههههه

إظهار التوقيع
توقيع : اخوات دائما
#4
أضحك الله سنك أختي

بس ما شاء الله عليكِ فعلاً مبدعة

رح أجرب أعمل " السابلية " مع اني ما بعرفها واول مرة بشوفها بس شكلها زاكي كتير

إن شاء الله رح اجربها قريباً

الله يعطيكِ العافية يا رب




#5

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

شكرا جزيلا

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#6

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

يســـــلمــــــــــو ايــــــــداكــــــــــــــي على الاكلات
شكلها مغري جدا

#7

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

قلبك ابيض وهى زنبها ايه بس الغلبانه دى
وعلى العموم يا ستى تسلم اديكى الكل والحلويات تحفه
وكفايه انك انتى اللى عملاهم

#8

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

الف شكر على مجهودك الرائع
تم التقيم ممتاز



رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#9

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

تسلم ايدك يا امورة يا وردة
#10

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

دى نسميها ايه شطارة ولا حلوة اة
دى عدالة

إظهار التوقيع
توقيع : التائبه لله
#11

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

تسلم ايديك على الحاجات اللذيذه دى
#12

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

حرام سبيها وانا ابعتلك ردين دة واحد
#13

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

وأدى التانى تسلم ايدك
#14

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

شكرا جزيلا
إظهار التوقيع
توقيع : طماطم
#15

افتراضي رد: شوفو حفلتين فى واحد*غدا وعشا وتورتات من مطبخى

تمام
أدوات الموضوع


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
تجميع مواضيع العضوات متجدد دائما (حلويات شرقيه وغربيه) سيسو زيزو من مطبخي
موسوعة اكلات حصريه من مطابخ العدولات مواضيع حصريه فى منتدى عدلات ندى ام المعجنات والفطائر
تجميع اكلات وحلويات العيد ( من مطبخ العدولات الحلوين ) كل عام وانتم بخير سيسو زيزو اكلات عدلات
تجميع مواضيع العضوات متجدد دائما (مقبلات ومعجنات ) سيسو زيزو من مطبخي


الساعة الآن 07:57 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل