أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://adlat.net/showthread.php?t=149089
7297 41
#1

جديد انت ورمضان والمطبخ

انت ورمضان والمطبخ




رمضان قرب كل سنه وانتن بخير
انا جايه اكلمكم النهارده
عن الاستعداد لرمضان
انا مش هكلمكم عن الاستعداد الدينى
اناهكلمكم عن الاستعداد الدنيوى
اللى باذن الله هيساعدكم على الاستعداد
الدنيوى
يعنى على سبيل المثال انا بقالى مده بخزن
صلصه وبعينها فى الديب فريزر
وبقدونس وخضره
وكنت مخزنه خضار متنظف بس الحقيقه
حمايا عندى ولازم ياكل خضار فخلصته
يله خير ومافيش خضار يتخزن دلوقتى غير الفصوليا
لان الكوسه مابتتخزنش




وعماله اروق فى المطبخ اول باول
علشان يدنه نظيف بدل مايتكركب
على راسى
وممكن كمان تخزنى بصل مفروم
بيريح جدا
وتقومى كده فى رمضان ان شاء الله الصبح
مش وراكى حاجه غير انك
تطلعى الحاجه من الفريزر
وتولعى البوتاجاز وتحطيهم على بعض
وممكن كمان تعملى كفته او كفته رز وتحمريها
وتعينيها فى الفريزر
وتطلعيها وتحطيها فى شويه صلصه ومعاها شويه رز
وتلاقى نفسك عندك وقت فاضى كبير
طبعا مش هتقضوه ادام التليفزيون
لا هنقعد بقى نقرا قران
وننزل بالليل نصلى التراويح اونصليها
فى البيت وندعى ربنا يغفر لنا
ويصلح حال بلاد المسلمين جميعا
ها انتوا جهزتوا حاجه ولا لسه
ولا مابتجهزوش
ولو عندكم افكار ياريت نقولها لبعض

انت ورمضان والمطبخ



إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#2

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

دائما متميز في الانتقاء
يــــــــــــــــسلموووووووو
تــــــــــــــــــــسلميىىىىى

إظهار التوقيع
توقيع : بحبكm
#3

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

مشكوررررررة
إظهار التوقيع
توقيع : ندى ام
#4

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

بصراحة ياحبيبتى انا بعمل كدة كمان بس اقولك حاجة جوزى علمها لى تعمليها من اول رجب ولوعندك اولاد كمان يبقى افضل
بصى ياحبيبتى انتى تشيلى جنيه كل يوم لحد 28 شعبان وتعودى اولادك يعملوا كدة معاكى وقبل رمضان بيومين تعملى شنطة لمحتاج فكرة حلوة اوى على فكرة وممكن ربنا يرزقك اكتر وتعملى اكتر ربنا يصلح لنا الحال يارب

إظهار التوقيع
توقيع : شقاوة آنثى
#5

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

شكرا ياقمرايه
كل سنه وانت طيبه
بس انا لسه متاهله و داخله دنيا جديد
فلسه معرفش ايه اللي بيتخزن
بس عرفت منك ياقمر
مشكوووووووووووووووووووور

إظهار التوقيع
توقيع : ام اياد وباتول
#6

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

فعلا فكره روووعه كل سنه وانتوا بكل خير وسعاده
ان شاء الله نقدر على التنظيم ده كله يسلمووو

#7

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

هو دا الترتيب اللى بيكون قبل رمضان بـ10 أيام
والله سعيدة أن فيه أخوات بتجتهد أنها تنظم بيتها وأحتياجاتها
وتوفر الوقت لقرأة القرأن وختم المصحف
وكمان المفروض تجهيز البيت من دلوقت
وتجهيز الطلبات الصغيرة واللى بتضيع وقت
تجهيز وتنقية الارز بالكميات المطلوبه
والفول والعدس والفاصوليا

" ربنا يلهم الجميع الصواب لإغتنام الوقت"



رد: انت ورمضان والمطبخ

إظهار التوقيع
توقيع : حفيدة عائشة
#8

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

واحنا كمان عندنا نفس الشئ في المغرب فرمضان احنا بنعمل الحريرة وهي زي الشوربة
فلازم نفرم البصل وننقع الحمص ونقشره ونعملو في الفريزر وكمان نطحن الطماطم ونجمدها
وحاجات ثانية زي البريوات وهما زي مثلثات السمبوسك بنحشيهم زي ما حابين يا بالسمك او بالدجاج
او باللحمة المفرومة وبنحطهم في الفريزر ونبقى نطلعهم قبل العصر عشان يلحقو يرتخو من التجميد
ونطهيهم في الفرن وبنحطهم في الافطار

إظهار التوقيع
توقيع : ام الاء وبيان2
#9

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

افكار رائعه جدا
واحنا بنعمل زيهم كمان

شكرااااااا يا عسل
تسلم ايدك

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#10

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

رد: انت ورمضان والمطبخ
إظهار التوقيع
توقيع : الملكة نفرتيتي
#11

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بحبكm
دائما متميز في الانتقاء
يــــــــــــــــسلموووووووو
تــــــــــــــــــــسلميىىىىى
شكرا على زوقك ولوعندك افكار ممكن تفيدينا

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#12

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عازفة على وتر الذكريات
بصراحة ياحبيبتى انا بعمل كدة كمان بس اقولك حاجة جوزى علمها لى تعمليها من اول رجب ولوعندك اولاد كمان يبقى افضل
بصى ياحبيبتى انتى تشيلى جنيه كل يوم لحد 28 شعبان وتعودى اولادك يعملوا كدة معاكى وقبل رمضان بيومين تعملى شنطة لمحتاج فكرة حلوة اوى على فكرة وممكن ربنا يرزقك اكتر وتعملى اكتر ربنا يصلح لنا الحال يارب
فكره جميله هجربها ان شاء الله وجزيتى خيرا

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#13

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام اياد وباتول
شكرا ياقمرايه
كل سنه وانت طيبه
بس انا لسه متاهله و داخله دنيا جديد
فلسه معرفش ايه اللي بيتخزن
بس عرفت منك ياقمر
مشكوووووووووووووووووووور
اى سؤال عايزاه اطلبيه وابقى ادخلى الموضوع تانى يمكن تلاقى افكار جديده

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#14

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة habib rohy
فعلا فكره روووعه كل سنه وانتوا بكل خير وسعاده
ان شاء الله نقدر على التنظيم ده كله يسلمووو
ربنا يعينك وتقدرى وممكن تبتدى من دلوقتى

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#15

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منة الله الامورة
هو دا الترتيب اللى بيكون قبل رمضان بـ10 أيام
والله سعيدة أن فيه أخوات بتجتهد أنها تنظم بيتها وأحتياجاتها
وتوفر الوقت لقرأة القرأن وختم المصحف
وكمان المفروض تجهيز البيت من دلوقت
وتجهيز الطلبات الصغيرة واللى بتضيع وقت
تجهيز وتنقية الارز بالكميات المطلوبه
والفول والعدس والفاصوليا

" ربنا يلهم الجميع الصواب لإغتنام الوقت"



رد: انت ورمضان والمطبخ
شكرا ليكى وليه قبلها بعشر ايام ماتبتدى بدرى شويه عشان تعملى
حاجات كتير ماتتعبيش

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#16

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام الاء وبيان
واحنا كمان عندنا نفس الشئ في المغرب فرمضان احنا بنعمل الحريرة وهي زي الشوربة
فلازم نفرم البصل وننقع الحمص ونقشره ونعملو في الفريزر وكمان نطحن الطماطم ونجمدها
وحاجات ثانية زي البريوات وهما زي مثلثات السمبوسك بنحشيهم زي ما حابين يا بالسمك او بالدجاج
او باللحمة المفرومة وبنحطهم في الفريزر ونبقى نطلعهم قبل العصر عشان يلحقو يرتخو من التجميد
ونطهيهم في الفرن وبنحطهم في الافطار
والله افكارك حلوه ممكن نعمل زيها عندنا بس مثلا الجلاش
والسمبوسك هيسهل علينا كتير شكرا يا قمر

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#17

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ريموووو
افكار رائعه جدا
واحنا بنعمل زيهم كمان

شكرااااااا يا عسل
تسلم ايدك
شكرا ليكى ولوعندك فكره جديده نساعد بيها المتزوجات حديثا

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#18

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ♥الملكة نفرتيتي♥
رد: انت ورمضان والمطبخ
شكرا على زوقك وماتحرميناش من افكارك

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#19

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

انا عن نفسى
بجيب الخضار قبل رمضان بما انها تكون ارخص
بجيب كميه وبقطعها وبغسلها وبخزنها بالفريزر

وبما انى بحب دائما نكهه رمضان ببيتى دائما اما اروح اشترى ببقى اجيب حجات زى الطحين والخميره والحجات اللى بستخدمها برمضان عشان كده اما يجى رمضان بتكون اغلب الحجات عندى

الطماطم بعصرها بالمعصره وعبيها باكياس واخزنها بالفريزر

قبل رمضان بجيب اللحمه واوزعها باكياس واحطها بالفريز ولو فى لحمه للفرم كمان بفرمها واعبيها باكياس ودخلها الفريز

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#20

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ريموووو
انا عن نفسى
بجيب الخضار قبل رمضان بما انها تكون ارخص
بجيب كميه وبقطعها وبغسلها وبخزنها بالفريزر

وبما انى بحب دائما نكهه رمضان ببيتى دائما اما اروح اشترى ببقى اجيب حجات زى الطحين والخميره والحجات اللى بستخدمها برمضان عشان كده اما يجى رمضان بتكون اغلب الحجات عندى

الطماطم بعصرها بالمعصره وعبيها باكياس واخزنها بالفريزر

قبل رمضان بجيب اللحمه واوزعها باكياس واحطها بالفريز ولو فى لحمه للفرم كمان بفرمها واعبيها باكياس ودخلها الفريز
اهو شوفتى فكرتينا بالخزين واللحمه والفراخ اللى بتبقى نار فى رمضان
وجزاك الله خيرا

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#21

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

معلش اتأخرت عليكوا اصلى كنت فى الشغل لكن الموضوع جميل بس عاوزين بأه وصفات جديده حلويات افكار أكلات وكده يعنى رمضان عاوزافكار جديده دايما ومننساش الصدقه والزكاه واخوانا المحتاجين وحلوه فكرة انك تشيلى جنيه ( ما نقص مال عبد من صدقه)
إظهار التوقيع
توقيع : ام لوك لوك
#22

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام لوك لوك
معلش اتأخرت عليكوا اصلى كنت فى الشغل لكن الموضوع جميل بس عاوزين بأه وصفات جديده حلويات افكار أكلات وكده يعنى رمضان عاوزافكار جديده دايما ومننساش الصدقه والزكاه واخوانا المحتاجين وحلوه فكرة انك تشيلى جنيه ( ما نقص مال عبد من صدقه)
ان شاء الله نجيب اكلات طب ماتشركينا
باى حاجه لله وابتدى انت بالاكل ولا
انت بتاكلى عالجاهز


إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#23

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

موضوع رائع
انا بفرم التوم اللي عندي كله بس بيكون على دفعات علشان هم التقشير
وبعبيه في برطمانات واحطه في الفريزر
تخيلي اني ما اشتريتش توم لحد دلوقت
لان بتاع السنة اللي فاتت لسة موجود منه

#24

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شمس لا تغيب
موضوع رائع
انا بفرم التوم اللي عندي كله بس بيكون على دفعات علشان هم التقشير
وبعبيه في برطمانات واحطه في الفريزر
تخيلي اني ما اشتريتش توم لحد دلوقت
لان بتاع السنة اللي فاتت لسة موجود منه

انا مجربتش اعين التوم قبل كده لانى مش بستعمله
كتير شكرا على الفكره

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#25

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

انا بقى مدمنة توم في الاكل
جربيها و مش حتندمي
وكمان احسن ما نصه بيفضى على بداية المحصول الجديد
وعلى بال الجديد ما يرخص تكوني خلصتي القديم

#26

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

انا بقى مدمنة توم في الاكل
جربيها و مش حتندمي
وكمان احسن ما نصه بيفضى على بداية المحصول الجديد
وعلى بال الجديد ما يرخص تكوني خلصتي القديم

#27

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

يسلمووووو
#28

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شمس لا تغيب
انا بقى مدمنة توم في الاكل
جربيها و مش حتندمي
وكمان احسن ما نصه بيفضى على بداية المحصول الجديد
وعلى بال الجديد ما يرخص تكوني خلصتي القديم

هجربه ان شاء الله لانى لما بحتاج فص توم
بلاقيه كله مفضى

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#29

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

موضوع رائع و انا باعمل كده و كمان باعمل كفتة رز و اشيلها
و اصبع كفتة كمان و تتشال
مشكورة حبيبتي
كل سنة و انتم طيبين

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#30

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام هنا
موضوع رائع و انا باعمل كده و كمان باعمل كفتة رز و اشيلها
و اصبع كفتة كمان و تتشال
مشكورة حبيبتي
كل سنة و انتم طيبين

شكرا لمشاركتك الولاد بيحبوا كفته
الرز فكرتينى اخزنها

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#31

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

ممتازة ياقمر وأنا كمان بعمل كده تسلمي ياقمر
إظهار التوقيع
توقيع : مايا علي
#32

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

تسلم افكارك ياقمر
#33

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الحوراء25
تسلم افكارك ياقمر
تسلمى شكرا لمرورك

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#34

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

انا جبت لكم النهارده سلطه عشان
تفتح نفسكم
علشان فى اخوات طلبوا اكلات لرمضان وحلويات
انا قلت ابتدى بالسلطه
وهى سلطه التبوله
انا بحبها بس نادرا ما تلاقيها فى المطاعم
ودى الطريقه

اول حاجه نجيب البرغل وننقعه كام ساعه
هتلاقيه لونه اتغير وحجمه زاد
نيجى لبقيه المكونات
الطماطم والفلفل الاخضر والبصل والخس
وبقدونس وجزر وزيت وليمون وملح وفلفل
ونقطعهم قطع صغيره قوى اهم حاجه
وبعد ماتقطعى الخضار كله تضيفى عليه
حوالى كوب برغل
وتعصرى عليهم ليمون وزيت وملح وفلفل


وبالهنا والشفا


إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#35

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

مشكورة حببتي

إظهار التوقيع
توقيع : النننوسة
#36

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

شكرا ياقمر
إظهار التوقيع
توقيع : شقاوة آنثى
#37

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مايا علي
ممتازة ياقمر وأنا كمان بعمل كده تسلمي ياقمر

شكرا لمرورك

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#38

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الحوراء25
تسلم افكارك ياقمر

شكرا لمرورك

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#39

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عازفة على وتر الذكريات
شكرا ياقمر
شكرا لمرورك مستنيين افكارك

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#40

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

مشكورة عالنصايح الحلوووة
إظهار التوقيع
توقيع : al asraa
#41

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة al asraa
مشكورة عالنصايح الحلوووة

شكرا لمرورك
مستنين افكارك

إظهار التوقيع
توقيع : لولو lolo
#42

افتراضي رد: انت ورمضان والمطبخ

رد: انت ورمضان والمطبخ
إظهار التوقيع
توقيع : fatma7072


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
لكل من يكره المدرسه ادخلى نونو حسن فتيات تحت العشرين
انت هــــــكـــــر طيب ممكن تدخل هنا ثوانــــــى ♥ احبك ربى ♥ حوارات اجتماعية مفتوحة
اللي يخلص ضحك يدخل هنا سوسو الامورة فرفشة عدلات
انت اكتر من فارس احلامى rose23 المنتدي الادبي
أمك ثم أمك ثم أمك لؤلؤة الايمان منوعات x منوعات - مواضيع مختلفة


الساعة الآن 07:24 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل