أهلا عدووووووولايت إزيكم ؟
إن شاء الله تمام
حواوشي إسكندراني دايت طعمه لذيذ حواوشي إسكندراني لكل اللي عاملة رجيم
حواوشي إسكندراني دايت طعمه لذيذ حواوشي إسكندراني لكل اللي عاملة رجيم
حواوشي إسكندراني دايت طعمه لذيذ حواوشي إسكندراني لكل اللي عاملة رجيم
عاملة رجيم ونفسك تاكلي حواوشي ؟
متخافيش هنا معايا طريقة تحضير حواوشي إسكندراني دايت
هتقولي دايت ؟ أكيد طعمه مش حلو أوي
لا صدقيني هتلاقيه لذيذ وأحلى من العادي كمان
وبالطريقة دي هتاكلي حواوشي زي م تحبي وبأقل سعرات حرارية ممكنة
موافقة على كلامي ؟ أكتبلك الطريقة ؟ طيب يلا شوفيها
مقادير العجينة : 2 كوب دقيق اسمر ( عشان الريجيم ) + كوب شوفان مكسر ( ممكن استعمال كويكر)
ملعقة كبيرة خميرة فورية + نصف كوب زبادى او لبن رايب
رشة ملح + رشة سكر + ماء دافئ للعجن
نخلط المكونات مع بعضها ونسيبها تخمر فى مكان دافئ( ممكن اشعال الفرن لدقيقتين ثم اطفاؤه ونضعها فيه) علامة العجينة المظبوطة انها ماتلزقش فى صوابعك ولو اضفتى ماء زيادة ولزقت فى ايديكى نحط رشة دقيق مرة او اتنين لحد ما تبقى زى الكورة ولا تلتصق بالاصابع
ممكن استبدال الزبادى والماء الدافئ بلبن حليب دافئ
ملحوظة: انا اضفت الشوفان لانه اقيم غذانيا + حبوب كاملة= الياف = هضم افضل وابطأ = جوع اقل
بس محدش يتذاكى ويزود الشوفان عن المقدار ده لانه بيقسى العجينة ( بينشفها )
_____________________
مقادير الحشو :
تلت كيلو لحمة حمرا مفرومة ودى ماتاخديهاش جاهزة من الجزار لانهم بيضيفو لها دهون اما تخليه يجيب لك قطعة حمرا ويفرمها قصاد عينيك او تاخديها قطعة حمرا للبيت وتفرميها فى الكبة
بصلتين مفرومين ناعم + خضار مقطع مكعبات ( فلفل الوان - طماطم وممكن جزر مبشور) + بقدونس مفرى ( الافضل منه الكرفس المصرى بس للاسف مش موجود عندى)
توابل ودى بقى اما :
ملح + فلفل + بهارات اللحم (seven arabic spices)
او على طريقتى الخاصة : ملح + فلفل + قرفة + جنزبيل + كمون + كزبرة + جوزة الطيب + نعناع جاف + كبابة صينى
نبشر البصل ناعم ونصفيه من العصير
نضيف التوابل كلها للبصل ثم نخلطه مع اللحم
_____________________
طريقة العمل:
ناخد العجينة نقطعها اجزاء متساوية ونفردها كويس بسمك 1\2 سم ونقطعها دوائر
نضع كمية مناسبة من الحشوة ثم نقلب نف الدائرة على الاخر ونلصقها من الاطراف ( ممكن تبليل الاطراف بالماء للالتصاق الجيد)
نحضر صينية تيفال او بايركس ونرص الوحدات
نبلل وجهها بالماء ( مش بالزيت) ونضيف رشة سمسم او حبة البركة
تدخل فرن 200 درجة لمدة 20 دقيقة على الاكثر
ودي صورة ليه
معلش هي صغيرة عشان مش قادرة أكبرها
أتمنى موضوعي يكون عجبكم
بانتظار آرآئكم + ردودكم
مع السلامة حبايبي