أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://adlat.net/showthread.php?t=200210
5477 3
#1

حصرياً دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي


دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي


دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي


اهلا حبيباتي بماان المسابقة عشان عيد الام فأنا عملت اكثر اكل تحبه امي الحبيبة وهي الدولمة كانت بتحبها الله يرحمها من ايدي يارب تعجبكم انتوا كمان


طبعا الدولمة مفيهاش مقادير معينة وكمان المكونات انااحب احط فيها كل حاجة عندي وحسب الموجود
لكن المكونات الاساسية هي ورق السلق

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

والبصل زي الي بالصورة والفلفل الاخضر او الاوان براحتكم والباذنجان والكوسة (الشجر) وكله محفور وجاهز لتحشاه

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

ومكونات الحشو ده الي انا ازيد فيها هو المكون الاساسي الرز واللحمةالمفرومة + قليل من الشحم يديها طعم لذيذ والبصل المفروم وانواع البهارات زي بهارات الدولمة والبرياني والدارسين والكركم وكمان فلفل اسود وبهارات لحم بختصار انا بحط كل انةاع اليهارات الموجوده عندي من كل نوع شوية وكمان منساش وده مهم ملح الليمون عشان يديها طعم حامض لذيذ وملح عادي وانا فرمت بعض اوراق السلق وكمان فلفل ولب الباذنجان الي استخرجنه منه لما حفرته وشوية فلفل وطماطم مفرومة وكمان ضفتلهم معجون طماطم لاني بحبها حمرة
دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

وده بعد ماخلطت مكونات الحشوة مع بعض

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

بعد كده نبدأ باللف بس الاول نحشي البصل والفلفل والباذنجان والكوسة ونحطهم في قدر مدهون ولو عندك اللحمة فيها عظم مترميهوش خليه بقاعدة القدر وانا كمان احب اخلي اعواد السلق وبعدها البصل المحشي والفلفل والباذنجان وبعدها نرص السلق الملفوف فوقهم

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

الان صارت جاهزة حتى اضعها على النار
اضيفلها ماء مع معجون الطماطم وده حسب الرغبة

تترك على نار متوسطة في البادية وبعد متنشف ميتها اخليهة على نار هادئة وتستوي بساعة تقريبا

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

ونقدمها

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

ويارب تعجبكم
والف هناء وشفاء

وعملت طبق مقبلات من اربع انواع من ايدي هدية مني لكل ام

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

الي على اليمين سلطة اللهانة والجزر بالمايونيز

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

الطريقة

لهانة بيضاء مفرومة شرائح ناعمة
جزر مبروش
زبيب
مايونيز

تخلط المكونات مع بعضها
وتقدم


سلطة الخس مع الفلفل والحمص ديه من اختراعي

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

المكونات

خس مفروم ناعم
حمص مسلوق
فلفل تخضر مفروم ناعم
مخلل خيار مفروم ناعم
طماطم مفرومة ناعمة
زيتون مفروم ناعم





الطريقة تخلظط المكونات مع بعضها ونضيف اليها زيت الزيتون وليمون وخل تفاح وملح
وتقدم


البيتنجانية على طريقتي

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

شرائح بصل
شرائح باذنجان
شرائح طماطم
شرائح فلفل اخضر
ملاحظة يجب ان تكون المكونات متساوية

تحمر المكونات قليلا كلا على حدة
ونخلطهم ونضيف الى الخليط ملعقة سكر وملعقتان كتشب ونصف ملعقة زعتر وليمون وملح وهذه المقادير لعمل صحن واحد
وتخلط جيدا وتقدم


الحمص بالطحينة

دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

المواااااد

1/ كوبان حمص مسلوق

2/ نصف كوب زيت السمسم (( راشي ))

3/ سن ثوم

4/ لبن نصف كوب

ده المكونات الي بتلاقوها على النت اما انا بضيف عليها

5/ ثلاث ملاعق مايونيز

6/ ثلاث ملاعق زيت الزيتون ولو مفيش 4 حبات زيتون مفرومه

7/ جبن مثلثات عدد 2

8/ قليل من عصير اليمون وده حسب الرغبة واكيد ملح


الطريقققققة

يسلق الحمص ويوضع في الخلاط تضاف اليه المكونات السابقة مع قليل من ماء سلق الحمص
وتخلط جيداً حتى تتجانس وتقدم بارده

وبالهنا والشفا


دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

يارب يكون موضوعي عجبكم
لاتنسوني من صالح دعائكم
في امان الله اختكم ......



إظهار التوقيع
توقيع : روزة
#2

افتراضي تنبيه اداري

تم نقل الموضوع من قسم ملاحظاتي.
بواسطة : روزة

#3

افتراضي رد: دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

رد: دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي
إظهار التوقيع
توقيع : روزة
#4

افتراضي رد: دولمة من مطبخي هديتي لامي الغالية دولمة على طريقتي

يسلمووووو ياقمر
إظهار التوقيع
توقيع : اللهم ارزقنى التقى


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
موسوعة اكلات حصريه من مطابخ العدولات مواضيع حصريه فى منتدى عدلات ندى ام المعجنات والفطائر
من مطبخي كباب حله ,كباب حله من مطبخي ريناد المتولي من مطبخي
كيك بالزبادي والفواكه ، طريقتي في تزين الكيك ، تورتة التفاح والموز من مطبخي طُمُوحي الجنّة من مطبخي
طريقة كبدة الدجاج من مطبخي وصفة سهلة ولذيذة لاعداد كبد الدجاج وعلى طريقتي روزة من مطبخي
بيتزا الخضار من مطبخي طريقتي بأعداد بيتزا الخضار طريقة تحضير بيتزا الخضار روزة من مطبخي


الساعة الآن 12:02 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل