أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://adlat.net/showthread.php?t=23345
5370 13
#1

S030 بعض من معلومااااتى

بعض من معلومااااتى

معلوماااات الطبخ

المعلومة الاول :


الارز ابو خلطة سر جماله

بعد تحمير الارز وبعد ان يصبح لونه ذهبيا وقبل اضافة المرقة قومى بوضع
ملعقة سكر كبيرفى الاناء وقومى بتحميره حتى تصبح مثل الكراميل ثم اضيفى المرقة حتى تغلى ثم اضيفى الارز حتى ينضج ثم اضيفى المكسرات واللحم

المعلومة التانى :

عند عمل الفراخ البانيه اضيفى مع البيض المروب شويه لبن هيدوكى نفس نتيجه الذبادى انا بعمل كده وأنكتسبيها شويه بعد التتبيل من 10 دقايق لربع ساعه فى الثلاجه او بره دى بتدىنتيجه هايله عشان القشره متفصلش منك

المعلومةالثالث :

عند عمل الزبادى اضيفى نقطة واحدة من عصير الليمون لكل لتر لبن هتحصلى على نتيجة ممتازة طبعا مع اضافة
2ملعقة خميرة
الزبادىوضعيها فى اكواب فى اناء به ماء دافئ وتركيها حتى تربط

المعلومة الرابع :

سر نجاح الارز البريانى بالدجاج
هو استخدام ارز بسمتى من نوع جيد واستخدام بهارات صحيحة
مثل
القرفة والكمون وتشويحهم جيدا بالزيت
واهم شئ استخدام جنزبيل اخضريكسبها طعم رائع ويسهل الهضم

المعلومة الخامس :

للحصول على تتبيلة كفتة رائعة
اضيفى الكبيبة الصينى بعد طحنها
الى عجينة الكفتة
مع ملعقة قرفة وقليل من اللبن

المعلومة السادس :

عند عمل المكرونة البشاميل
نقوم بخلط نصف مقدار
البشاميل على المكرونة كلها والنصف الثانى نخلط به بيضتين ونضربهم بالملعقة جيدا وبعد فرد نصف المكرونة فى الصنية ووضع العصاج عليها نقوم بوضع باقى المكرونة على
البشاميل تقليبها جيدا
ثم وضعها على العصاج ونسوى الوجه مع وضع ملعقة سمن وتدخل الفرن وشوفى احلى لون مكرونة واحلى طعم ودعيلى

المعلومة السابع :

عند طهى البامية
يجب اننضع معها لحم مفروم لينضج معهاوقبل انزالها من على النارنقوم بعصر الليمون ونتركها تغلى دقيقة ثم نطفئ النار

المعلومة الثامن :

عند طهى الطيور واللحوم
وعند تشويحهااضيفى الكارى
للتشويح
يعطى نكهة مميزة ويزيل رائحة الزفارة وايضا يضاف لكل انواع الاسماك سواء فى تتبيلة القلى او صنية الدمعة

المعلومة التاسع :

عند عمل البفتيك يجب نقعه فى عصير البصل لان ماء البصل يعمل على تفتييت الانسجة وتسويتها جيدا
ونحصل على ماء البصل بعد بشره بالمبشرة نقوم بعصره باليد ووضعه على البفتيك ولا تلقى الباقى بل ضعيه عليه ايضا مع التوابل والليمون والخل

المعلومة العاشر :

لاختبار نضج السمك المشوى فى الفرن او على الشواية قومى بادخال عود كبريت فى عين السمكة للداخل ونظرى هل هناك اثر لوجود دماء ام لا فان عدم وجود دم دليل على نضج السمك سواء بورى او بلطى وخا صة السمك الكبير الحجم






اتمنى ان المعلومات قد تناااالت الاعجاااب
ولـــــــــــــسة فى بااااااااااقى

[IMG]https://files2.***- .com/2011/7/13116462461385.gif[/IMG]

بعض من معلومااااتى




إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#2

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

معلوماتك قيمة ومفيدة حبيبتي
وتستاهل التقييم
بارك الله فيكِ

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#3

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أم وليد
معلوماتك قيمة ومفيدة حبيبتي
وتستاهل التقييم
بارك الله فيكِ

رد: بعض من معلومااااتى

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#4

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

مشكورة على المعلومات المفيدة
إظهار التوقيع
توقيع : ĦǎḒồỘǒŜĦ Ằŋẵ
#5

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

بارك الله فيكى على معلوماتك الجميلة ياجميلة
واحلى تقييم لهمسسسسسسس

إظهار التوقيع
توقيع : مصريه اكيد
#6

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

بارك الله فيكي

تسلمي يا هموسة علي المعلومات المفيدة دى

#7

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة hadeel HM
مشكورة على المعلومات المفيدة

رد: بعض من معلومااااتى



المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مصريه اكيد
بارك الله فيكى على معلوماتك الجميلة ياجميلة
واحلى تقييم لهمسسسسسسس

رد: بعض من معلومااااتى



المشاركة الأصلية كتبت بواسطة لولومونو
بارك الله فيكي

تسلمي يا هموسة علي المعلومات المفيدة دى

رد: بعض من معلومااااتى

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#8

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

بارك الله فيكى على معلوماتك الجميلة ياجميلة
#9

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

تسلم الايادي يا جميلة

#10

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

بارك الله فيكى على المعلومات المفيدة

إظهار التوقيع
توقيع : ام نونا
#11

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

رد: بعض من معلومااااتى
إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#12

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة همس العتاب
بارك الله فيكى على معلوماتك الجميلة ياجميلة

رد: بعض من معلومااااتى




المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Momo 19
تسلم الايادي يا جميلة

رد: بعض من معلومااااتى


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام نونا
بارك الله فيكى على المعلومات المفيدة

رد: بعض من معلومااااتى

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#13

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى

بارك الله فيك
#14

افتراضي رد: بعض من معلومااااتى


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة طيبة
بارك الله فيك
تسلمى ياغالية
والف شكر على المرور

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود



الساعة الآن 01:49 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل