أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز,طريقه عمل فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز

فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز,طريقه عمل فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز

المقادير.

2 دجاجة متوسطة
1 بصلة كبيرة مفرومة
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح-- فلفل--
2 كوب أرز مغسول
ملعقة كبيرة بهارات-- ملعقة كبيرة قرفة
بصلة سليمة صغيرة
حبهان و مستكة و ورق لاورو (يشبة ورق الشجر و يباع عند العطار )

الطريقة......

1- يغسل الدجاج جيدا و يصفى من ماءة و يدعك من الداخل و الخارج بقليل من الملح والفلفل و عصير الليمون.
2- يحمر البصل المفروم فى السمن و يضاف الية الأرز المغسول و الملح و الفلفل و البهارات و القرفة و العصاج
الناضج و الزبيب ( حسب الرغبة ) و يضاف ماء يكفى لتغطية الأرز فقط (( لا تضيفى ماء كثير حتى لا يتعجن الأرز لأنه سوف يسلق مرة أخرى أثناء نضج الدجاج )
3- يغلى الأرز قليلا و يقلب و نطفىء النار فوراو نتركة ليبرد
4- يحشى الدجاج بالأرز مع مراعاة عدم ملء الدجاجة كثيرا (( لأن الأرز بيتضاعف حجمة و بيخرج خارج الدجاجة لو كان الأرز كثير زيادة عن اللزوم ))
5- تخاط الدجاجة من الفتحة السفلية .












- جهزى أناء الشوربة ماء بيغلى و معة بصلة صغيرةو ملح و فلفل و حبهان و مستكة و ورق لاورو
7- أسقطى فية الدجاج بأحتراس و يترك حتى مرحلة قبل النضج بقليل


فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز,طريقه عمل فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز



إظهار التوقيع
توقيع : وغارت الحوراء
#2

افتراضي رد: فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز,طريقه عمل فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز

جزاكن الله خيرا
#3

افتراضي رد: فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز,طريقه عمل فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز

رد: فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز,طريقه عمل فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز
إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي
#4

افتراضي رد: فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز,طريقه عمل فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز

تسلم ايدك حبيبتى


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
ملف كامل شامل لصوانى الفرن همس الوجود اكلات واطباق رئيسية


الساعة الآن 12:59 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل