الموضوع انهاردة يا سادة خطشير خطشير خطشير
بصى يا ستى قبل ما تطبخى لحمة خروف لازم تعرفى الحاجات دية الاول :
*يفضل طهي لحم الخروف في درجة حرارة متوسطة أو منخفضة حتى لا يفقد قيمته الغذائية .
* احسن طريقة تطبخى بيها لحم الخروف انك تشويها او على الطريقة الاسيوية اللى هى تقطعيها وتعمليها مع الارز والخضروات .
*تبلى لحم الخروف بالليمون والخل وهو بيتشوى بيساعدة على انة ينضج كويس .
*
مس عدلات يتقولك كلى بقدونس جمب لحمة الخروف .. طب لية؟ لانة بيمتص الدهون الضارة الموجودة فية .
* واعملى سلطة كدة تكون شكلها كويس ومرعرعة
عشان الخضروات بتمنع امتصاص الكوليسترول .. يا سلام عليا دكتورة يا اخواتى
*اعملى جمبية رز او مكرونة .. مش قادرة ؟؟ قضيها بطاطس ولا يهمك .
*اوعى تنسى تشيلى الدهون كويس من اللحمة .. اوعى .. اوعى
* بصى افضل حاجة تاكليها لاولادك فى الخروف هى الرقبة والفخذ والظهر لان مفيهاش دهون كتير على اولادك ..
طريقة عمل فخذ الخروف المتبل يا جمالو يا جمالو :
المقادير :
2 قطعة كبيرة فخذ خروف منزوع العظم .
1 ملعقة كبيرة بهار مشكل .
1 ملعقة كبيرة اوريجانو .
1 ملعقة كبيرة ريحان .
2 ملعقة صغيرة ملح .
ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود .
1 ملعقة صغيرة بابريكا .
1 ملعقة صغيرة كركم .
1 ملعقة صغيرة هيل .
20 فص ثوم ، مهروس .
2 حبة كبيرة جزر ،مفروم .
2 ملعقة كبيرة زنجبيل ، مفروم .
2 قرن فلفل أخضر مفروم .
1 كوب بقدونس مفروم .
3 ملعقة كبيرة زيت .
الطريقة :
نبدأ بتجهيز الحشوة ، نختار تشكيلة من البهارات حسب الرغبة ، نضع في طبق الكركم وملعقة كبيرة من الأوريجانو وملعقة من الريحان وملعقة من الهيل وملعقة صغيرة من البابريكا وملعقتين من الملح حسب الرغبة ، ويمكن استبدال بهار ببهار آخر في حالة عدم توافره .
نضيف الثوم المهروس والبقدونس الى الخليط .
نضيف الفلفل الأخضر والجزر المقطع مكعبات صغيرة والزنجبيل ، في حالة عدم توفر الزنجبيل يمكن استخدام زنجبيل بوردة .
نخلط المكونات مع بعض ، هكذا تصبح الحشوة جاهزة .
نضع مقدار من الزيت في صينية على النار .
نفرد قطعة من ورق الزبدة ونفرد عليها فخذ الخروف بالعرض ، نشرحها من الداخل تشريحات خفيفة .
نضع الحشوة داخل فخذ الخروف ، باستخدام الخيط نربط لحم الخروف جيداً .
نحمل الفخذ ونضعها مباشرة في الزيت الساخن وننتظر حوالي دقيقة حتى تحمر ثم نقلبها على الجهة الأخرى .
نحتاج ورق ألمنيوم ويفضل النوع السميك ، ننقل فخذ الخروف من الزيت الى ورق الألمنيوم ونغلف جيدا ً.
ندخلها في الفرن على درجة حرارة 130 وتترك لمدة ساعتين
معلش كتبت بالفصحاء عشان الناس الللى مش مصرية
اوعى تمشى قبل ما تكتبى رد او تقميلى
وبالهنا والشفا
عايزة تشجيع باة