هنقدملك طريقة عمل الكسكسى فى الكبة بالصور روووعة على الطريقة المصرية بس بتكة بسيطة تخليه خفيف وتحفة واعملى منه احلى طبق كسكسى بالسكر والمكسرات والحليب او كسكسى بالخضروات واللحوم
المقادير
كيلو دقيق
كوب كبير ماء
كوب ونصف سمن بلدى سايحة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر عشان يبقى خفيف ومفرفر
كوب كبير حليب
رشة ملح صغيرة.
الطريقة
نحضر طبقا كبيرا وعميقا ونضع فيه الدقيق والبيكينج بودر ورشة الملح ثم نرش عليه الماء بالتدريج مع فرك الدقيق باليد لحد ما يتشرب كل كمية الدقيق الماء ويصبح كحبات الرمل
نقوم بضرب الخليط في الكبة ضربة واحدة أو اثنين لا تزيدى فى لف الكسكسى فى الكبة عن نبضتين حتى لا يصبح عجين
ونضع المقدار في قماش شاش كبير ونضعه في مصفاة حتى يسوى على البخار
وده بيبقى شكل الحلة او اناء به مصفاة
ثم نحضر وعاء به ما يقرب من نصفه ماء ونضعها على النار ونتركها حتى تغلى ثم نضع عليها المصفاة ونغطيها حتى يدخل البخار إلى الكسكسى عن طريق المصفاة
ويراعي أن تكون المصفاه اقل قليلا من حجم الإناء التي توضع فيها حتى تكون محكمة ونتركها على البخار لمدة حوالى نصف ساعة او اقل مع عمل شق بالسكين علامة + حتى يستطيع البخار تغلغل الكسكسى
لما نلاقى الكسكسى طلع منه بخار من فوق يبقى استوى
يتم تفريغه فى طبق كبير و نفككه مع رشه الحليب عليه بالتدريج مع التفكيك والتقليب بالملعقة وهو ساخن
ثم نرجعه فى الشاشة تانى ونقفل الشاشة ونضعها فى المصفاة مرة اخرة ونرجعها على اناء الماء ليسوى على البخار مرة اخرى
مع عمل شق تانى فيه ولما يطلع منه بخار من اعلى الكسكسى يبقى كده استوى تماما
لو كان الكسكسى به تكتلات يصعب فكها بالملعقة يوضع فى الكبة خفقة واحدة فقت للتفكيك حتى لا يعجن
وهو ساخن يخلط بالسمن السايح و نقلبه كويس وبكده يصبح جاهز للاكل
ممكن نضيف له سكر بودرة مع مكسرات وربع ملعقة قرفة وحليب وقشطة
او ممكن يحل محل الارز ونأكله حادق مع خضروات مشكلة طاجن باللحم او الدجاج
وبالهنا