أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://adlat.net/showthread.php?t=291584
7691 7
#1

وصفة طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

الســـلام عليكم
انهــارده جبتلكم طريقة عمل تورته علي شكل عروسه الصور والطريقه منقولين لكن مجربه شخصيا وروعه واتمني انها تعجبكم وتجربوها
نبدتى الاول بعمل الكيكة الاسفنجية
مقادير الكيكة الإسفنجية(لصينية 30 )
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
12 بيضات (مفصولين البياض عن الصفار)
- 300 جرام سكر مطحون (أوزن السكر الأول وبعدين أطحنه- السكر الخشن بيهبط الكيكة)
- 400 جرام دقيق منخول مضاف عليه ملعقة نشا كبيرة
( النشا بيطرى الكيكه)
- فانيليا
- 6 ملاعق ميه من الحنفيه (يضاف عالصفار)
-ملعقه خل كبيرة( يضاف عالبياض) _ باكو بيكنج بودر
* الطريقة:
- طبعا استخدام كوب المقياس المدرج هو افضل حل بتكون المقادير مظبوطه جدا
- مرحلة التجهيز اهم من مرحلة الاعداد لانها بنسهل وتقلل الخطوات وتخليكي تركزي في مراحل ضرب البيض واهم حاجة في التجهيز هي
- يبات البيض في الثلاجه قبلها بليله ويفصل قبل عمل الكيكه تقريبا بساعتين ويترك ليصل لدرجة حرارة الغرفه
نجهز الصينية بدهنها بسمن سايح و فرش ورق زبده من القعر و الجوانب (ورق الزبدة أسهل من رشه الدقيق باضمن بيها إن ما فيش نقطة سمن توصل للكيك وتهبطه وكمان وهو دة المفيد أسهل فى فصل الكيك عن الصينيه من غير ما حاجة تلزق فى قعر الصينيه ) - ينخل السكر البودره ويقسم لنصفين نصفه يضرب مع الصفار والنصف الآخر مع البياض
- ينخل الدقيق والبيكنج باودر بعد وزنه ويمكن اضافة ملعقة نشا وخصم وزنها من الدقيق-نضع صفار البيض في وعاء ونخفق بالمضرب الكهربائى على البطيء ثم على السريع ثم نضيف نصف كمية السكر تدريجيا والفنيلا وملاعق الماء ال6 ونستمر في الخفق لمدة خمس دقائق تقريباحتي يتضاعف حجمه 3مرات ويتغير قوامه تماما يصبح ابيض وكثيف جدا جدا كانه كريمه-ضعي الصفار المخفوق في وعاء واسع واغسلي العجانه والمضارب كويس جدا ونشفيهم جامد وابداي في ضرب البياض اضيفي باقي كمية السكر ستجدين انه اصبح يكون رغاوي زي الصابون زودي السرعه الثانيه واضيفي ملعقة شاي خل يثبت القوام ويبيضه اكثر
اضربي علي اقصي سرعه وادخلي الجوانب بملعقه بلاستيك نظيفه وجافه استمري في الخفق حتي يتحول لميرانج
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
]-نضع الميرانغ على جنب .. ثم ننخل الدقيق تدريجيا ( نصف المقدار اولا ثم النصف الاخر ) على صفار البيض ونخلط بواسطة ملعقة خشبية او بلاستيكية حتى يتجانس الدقيق مع صفار البيض . -بعد ذلك نضيف الميرانغ ( بياض البيض المخفوق بالسكر والمثبت بمعلقة الخل ) نصف المقدار اولا ثم النصف الآخر .. ونحررررررررررص في هذه المرحلة ان لا نخفق بشدة .. ما نريد عمله هو مزج الخليطين مع بعض قلبي بهدؤ الهدف هو خلط المكونان من دون ما نفقد جزيئات الهواء المتجمعة في بياض البيض الذي كلما حافظنا عليه كلما زادت نسبة اسفنجية الكيكة ..صبي الخليط المتجانس في الصينيه المدهونه وزعيه بالملعقه الخشبيه وساويه جيدا - ثم ادخليها في الفرن (سبق تسخينه لدرجة 180 لمدة 20 دقيقة قبل الخبز )في المنتصف واقفلي باب الفرن بلطف دون حدوث أي ارتجاج ,تستوى خلال 40 دقيقة ان شاء الله -وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
اولا لازم تسيبي الكيكه تبرد شوية قبل ماتشيلي الورق من عليها او تطلعيها من الصينيه وتتاكدي اصلا انها استوت جيدا قبل خروجها من الفرن عشان ماتهبطش
برديها كويس على منخل سلك وبعدها نقسمها على حسب السمك انا قسمتها 3 طبقات
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
*ندخل بقى على المهم طريقة عمل العروسة
- نحضر بولة استيل او بيركس ده شكلها
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
وده وهى مقلوبة - على حسب مقاسات البولة حضرت دواير من الورق المقوى متدرجة فى المقاس عشان اقص عليها طبقات الكيكة وممكن تستعيضى عن دواير الورق المقوى ده باطباق لها نفس المقاسات , انا حضرت دواير بقطر10 ,13 ,16 ,22,19 سم
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
بس الدايرة اللى قطرها 22 سم دى طبق مسطوح هيبقى قاعدة التورتة - نضع الدواير على طبقات الكيكة
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
ونقصها على مقاسها
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
هنحصل على 5 دواير متدرجة القياس
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
والباقى طبعا من الكيكة تعملى بيه احلى بورفيترول او ترتيفل -نبطن البولة بكيس بلاستيك
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
لمنع الالتصاق ونبدأ فى رص الطبقات -نبدأ بأصغر طبقة كيك





طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
وبعدها كريمة ومكسرات وهكذا لحد أخر طبقة
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
وبعدها نقفل الكيس على اخر طبقة ونضع الطبق المسطوح قاعدة التورتة على اخر طبقة ونضع ثقل عليه كيس سكر مثلا
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
وتبات كده فى التلاجة عشان تتماسك وتاخد شكل القالب
نشيل بعدها الكيس البلاستيك هنلاقيها بقت شكل القالب بالظبط
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
وبعدها نغطيها بالكريمة
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
ونجيب عروسة ونشيل هدومها ونلفها لحد وسطها بالفويل ونلف شعرها برضه عشان الكريمة ما تبهدلوش
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
ونعمل خرم للعروسة بالسكينة فى وسط التورتة عشان نحطها فيه
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
وبعدها نكمل زينة التورتة ونعمل فستان العروسة وكل واحدة ومزاجها فى لون وشكل الفستان انا عملته بالابيض والبمبى عشان بنتى بتحب البمبى جدا وضيفت بودرة جيلى فراولة للكريم شانتيه عشان يدى اللون البمبى وكان مدى طعم الفراولة للكريمة وكان شكلها رقيق قوى وده شكلها بعد ما خلصت
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
واللى على وسط العروسة والفيونكة بودرة جيلى فراولة رشيتها مباشرة على جيبة العروسة كانت مدية لمعة ومنظر جميل -وده شكلها على السفرة من جميع الاتجاهات
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!
وبــس كده ان شاء الله تكون عجبتكم واستنوني في مواضيع تانيه كتيييير



إظهار التوقيع
توقيع : menna saied
#2

افتراضي رد: طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

انا جعت اوي
إظهار التوقيع
توقيع : البرنسيسة2000
#3

افتراضي رد: طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

شكرااااا
#4

افتراضي رد: طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

مشكورةة ~
#5

افتراضي رد: طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

تسلم ايدك
#6

افتراضي رد: طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

حبيبتي احذفي اسم المنتديات الاخري

تسلم ايدك
حلوووة جدا

إظهار التوقيع
توقيع : LOLO_LOLY
#7

افتراضي رد: طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

وااااااو شكلها النهائي يجنن
إظهار التوقيع
توقيع : ملامح خجولة
#8

افتراضي رد: طــريقة عمـــل تورته علي شكـــل عروسه !!

شكررا بنات
إظهار التوقيع
توقيع : menna saied


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
لكل عروسه من اميرات المنتدى ترتيبات الفرح خطوه بخطوه معاكى ملف كامل دوما لك الحمد نصائح وترتيبات
تورته العروسه تورته الزفاف تورت 2024 اجمل بنوته نصائح وترتيبات
صممي عروسه لبنوتك من الكروشيه,بالصور كيفية عمل عروسه للاطفال2024,اشكال عرائس مختلفه جنا حبيبة ماما الخياطة والكروشية والتريكو
طريقه عمل تورته البلاك فورست (black forest),تعلمي عمل طريقه عمل تورته البلاك فورست دوما لك الحمد اكلات فيديو Youtube
صور تورته جنان صور احلى اشكال التورته صور تورته روعة ندى ام حلويات واكلات


الساعة الآن 08:13 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل