مع اقتراب شهر رمضان المبارك تقوم الكثير من السيدات بشراء البانيه المجمد جاهز من السوبر ماركت ومع ارتفاع الاسعار ولضمان جودة ونظافة الدجاج نقدم لكِ طريقة تفريز البانيه لرمضان بأكثر من طريقة ليكون جاهز على التحمير بمنتهى السهولة .
((هذا الموضوع من اعدادى وتجميعى وحصرى لمنتدى عدلات ولااسامح من يقوم بنقله بدون كتابة اسمى او اسم المنتدى ))
-------------------------------------------
تفريز البانيه لرمضان بخلطة الفيجيتار البيتي للشيف هالة فهمى
خلطة الفيجيتار
المكونات
كيلو بقسماط مطحون
2 م ك كركم
م ك ( نشا - دقيق )
م ص ( كزبرة ناشفة - ثوم بودر - بصل بودر - ملح - بيكنج بودر )
طريقة التحضير
احضرى البقسماط المطحون و اطحني معه القليل من البقسماط بالسمسم واضيفى التوابل والدقيق والنشا واحتفظي بهم في برطمان لاي طبقة بانيه سوف تحتاجيها في اي وقت.
------------------------------
تفريز البانية لرمضان للشيف هالة فهمى
المكونات
صدور بانيه
بصل - طماطم
كوب ماء
عصير ليمون - خل
نصف كوب لبن - علبة زبادي
بيضة - م ك دقيق
ملح - فلفل
ثوم بودر - بصل بودر
الفيجيتار البيتى
طريقة التحضير
اضربي في الخلاط الطماطم مع البصل والماء وقومى بتصفيتهم.
قومى بتتبيل البانيه فى خليط البيض واللبن والزبادى وعصير الليمون والخل والدقيق والتوابل واتركيها قليلا.
غطى البانيه المتبل بطبقة الفيجيتار وضعيه فى الفريزر وفى وقت الغداء او افطار رمضان سيكون جاهز على التحمير وبالهناء والشفاء.
------------------------------
تفريز البانية للشيف فاطمة ابو حاتى
المقادير
كيلو صدور فراخ بانيه
2 علبة زبادى
2 ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة كبيرة زعتر جاف
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة بهارات فراخ
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
رشة حبهان بودر
ملح
فلفل اسود
للتغطية
كوب بقسماط مطحون
كوب كورن فليكس مجروش
ربع كوب نشا
طريقة التحضير
ضعى فى بولة الزعتر وبهارات الفراخ والكاتشب والبصل البودرة والثوم البودرة والحبهان والكزبرة والملح والفلفل الاسود والزبادى ( اذا كان الزبادى بها ماء يجب تصفيتها ).
ضعى البانيه فى التتبيلة ( يجب ان تكون صدور الدجاج مغسولة ومتصفية جيدا ).
فى طبق اخلطى البقسماط والنشا والكورن فليكس .
غطى البانيه بالقسماط والنشا والكورن فليكس .
------------------------------------
تفريز البانيه للشيف محمد حامد
المكونات
2 صدور دجاج
بصلة مبشورة
فلفل رومى احمر
ثوم بودر
بصل بودر
بابريكا
شطة
ملح
فلفل اسود
للتغطية
2 كوب دقيق
3 بيض
نصف كوب كرسبى
ملح
فلفل اسود
طريقة التحضير
فى الكبة افرمى البصل والفلفل الرومى الاحمر مع قليل من الفلفل الاسود والملح وبهارات الدجاج والزعتر .
ضعى البانيه فى التتبيلة .
غطى البانيه بالدقيق ثم البيض ثم الكرسبى.