أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://adlat.net/showthread.php?t=5641
13869 38
#1

5 98 اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

اهلا وسهلا و 100 مرحبا بكل العدولات اعضاء وزوار

منوررين والله

الموضوع بئه ومن غير رغى كتير ان فى ناس بتعرف تطبخ وطابخات ماهرات

وناس تانيه متعرفش حاجه عن الطبيخ غير كوباايه الشاى وتقلى بيضتين ..

فقلت بئه نعمل موضوع كل واحده مثلا مميزة فى أكله معينه والجميع من اهلها بيشهدولها بكدا تكتب لينا الاكله دى وطريقتها وتفيد غيرها من اللى مش بيعرفوا يطبخوا .. اهو يتعلموا ليهم حاجه بدل ما يفضحونا بعد كدا ( لا مؤاخذه يعنى ) ...

ونحاول نعمل زى ملف كامل عن المأكولات يعنى مثلا الفراخ ليها طرق كتيره نذكرها كلها مع بعض .. اللحوم مثلا ... وهكذا ..
وبكدا نقدر نستفاد كلنا من بعض ونبقى بنات وستات بيت شطار ..

قلت ايه هلاقى تشجيع منكم ولا اروح بيتنا احسن ونقفل على الموضوع

اشطات يا بنات







#2

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

فكر حلوى كتير
#3

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة om asma
فكر حلوى كتير
طيب بما انها عجبتك .. شاركينا ياام سما

هبدأ بنفسى وليكن فى الفراخ ..


اول طريقه ::
بنجيب الفرخه نغسلها كويس اوى ونقطعها 4/4

وبعدين بحضر مياه وفيها بصله وفلفل اخضر وبهارات خفيفه واسيبها شويه على النار

بحط الفرخه لحد ما تستوى وبعدين اشيل الجلد واحطها فى بقسماط او فجيتار واقليها ..

والشوربه ممكن تنفع فى الملوخيه مثلا .. او تعملى شوية شعريه تحمريهم وتحطى عليها الشوربه لحد ما الشعريه تستوى وبألف هنا ....
( فى ناس بتعمل الفراخ المسلوقه بطريقه تانيه انها بتشوح البصل وورق اللورى والحبهان والمستكه فى زيت او سمنه وتحط الفرخه والمياه بس بحب الطريقه الاولى علشان مش بيكون فيها زيوت خالص ) كل واحده وراحتها ..



ثانى طريقه :::

وهى إنى بعد مااقطع الفراخ وانضفها بتبلها كويس واجيب صينيه واحط فيها بصل متقطع ترانشات وبطاطس متقطعه حلقات وفلفل اخضر وشبة او كزبرة او بقدونس ..

ولو حابة تحطى خضار حطى زى البسله والفاصوليا .. وبعدين بحطها فى الفرن لحد ما تستوى طعمها بيكون رائع بجد لانها خاليه من اى دهون وكمان ممكن تقدمى البطاطس لوحدها تتاكل مع رز او مكرونه زى ما تحبوا ...



تالت طريقه :::

الفراخ البانيه وطبعا دى بتيجى مخليه يدوب بتتبل وتحطيها فى بقسماط واقلى فى الزيت ..

وطريقة التتبيله هى عصير ليمون بهارات زى ما تحبى وفى ناس بتحب تحط جنزبيل كل واحده وراحتها ..

د ا اللى فكراه حاليا ..

اذا افتكرت جديد هخش واكتب ... ياريت اللى عندها حاجه بخصوص الطبيخ متبخلش علينا بيها .. خليكوا حلووووووين اكتر ماانتم حلووووووووين

#4

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

فكرة رائعة وهل بامكاني ان امدكم بطبق تونسي
#5

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ضحضوحة
فكرة رائعة وهل بامكاني ان امدكم بطبق تونسي
اكييييييييييييد طبعااااااااااااا ممكن تقدمى اللى تحبيه منتظراكى يا ضحضوحه ...

#6

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

محدش عنده اى اضافات .. ايه محدش يعرف يطبخ ... لا لا لا مكنتش اعررف انكم كدا ابدا

#7

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

طريقة عمل صينية الكفته بالبطاطس::

تجيبى كمية اللحمة المفرومة اللى انتى عيزااها ربع كيلو او نص على حسب عدد الافراد
وبصلة وتبشريها بالمبشرة وبطاطسية تبشريها برضو وفلفلايه خضرا حلوة زيك
وقطعيها حتت صغيرة وخضرة ,, شبت كزبرة ,, وبهارات وممكن تحطى فصين توم ..

حطى كل دول على بعض وعليهم بيضة وقلبى حلو واعملى بئه صوابع مش صوابع زينب لا صوابع كفته

وبعدين بتجيبى صنية تحطى فيها بطاطس متقطعة ترانشات وبصل وفلفل متقطعين حتت صغيرة وبهارات وحطى عليهم صوابع الكفته وشوية مياه صغيرين وحطيهم ف الفرن لحد ما يستووا .. وبألف هنا وشفا

#8

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

فكرة حلوة ولو فى صور احلى واحلى
إظهار التوقيع
توقيع : همسات
#9

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

فكرة جميلة جدااااااااااا
#10

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة همسات
فكرة حلوة ولو فى صور احلى واحلى
حاضر هحاول ادعملك الحاجات اللى قلتها بصور من على النت علشان الكل يستفيد

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Nonyaa
فكرة جميلة جدااااااااااا
تسلمى

طيب مفيش اى مشاركة كدا لافكار ورونا شطارطتكم فى الطبيخ

منوررررررررييييييين

#11

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

المكرونة بالبشاميل ::

بتجيبى المكرونة وتسلقيها فى مياه ..

وتجيبى لحمة مفرومة تسويهابعد ما تشوحى بصلة متقطعة حتت صغيره وفلفلة متقطعه وطماطمية متقطعه برضو صغنونه وخضرة وبهارات وتسيبيها لحد ما تستوى ..

وبعدين ياأمورة انتى وهو البشاميل انا عن نفسى بجيب كيس البشاميل جاهز بتاع فاين فودز وبحط عليها اللبن حوالى لتر على الكيس وبقلبها لحد ما تتقل معايا

وبعدين ياحلوة انتى وهى بتجيبى الصينية وتدهينها زيت وتحطى طبقة مكرونة وعليها شوية بشاميل وتقبليهم كويس وتحطى اللحمة المفرومة وتوزعيها كويس وتحطى اخر طبقة من المكرونة والبشاميل وخلى شوية بشاميل حطيهم طبقه فى الاخر وفى ناس بتحب تحط بيضه ..
وحطيها فى الفرن وسيبيها تحمر .. بألف هنا وشفا..

صور من على النت للتوضيح::


رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::


رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::


رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::


رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::


#12

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا ::

مشكورة حبيبتي فكره رائعه
ونتعرف بها علي طريقة طبخ كل عدوله

إظهار التوقيع
توقيع : حـلوة المـذآآق~
#13

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

احسن طبق اسويه ولا ياخذمني مجهود ودايمن اذا انزنقت اسويه

طرقته \ اول شي جيب الدجاجه (الفرجه) واقطعها انصاص واجيب الخضار المجمده والبصل المقطع جوانح وثوم المهرو مع الفلفل والكمون والكزبره الناشفه وماجي كمان و الخضار الي تحبيها [البطاطي والكرنب وزهرة (القرنبيط)
واخلطها مع بعضها في حله كبيره
وبعدين احط المكونات في كيس خاص بالفرن واحط معاها مقدار فنجال شاهي من الماء
ملاحظه اذا لم يوجد الكيس الخاص بالفرن يمكنك استخدام ورق الالمنيوم (بنسميه القصدير)
وبالهناء والعفيه
واعملي معاه ارز ابيض عادي ودعيلي

#14

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

برافوا عليكى شطوووورة فكرة جميله
#15

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

فكره جميله جدا ومفيهاش حاجه لما نتعلم من بعض
#16

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الشيف ليلي
مشكورة حبيبتي فكره رائعه
ونتعرف بها علي طريقة طبخ كل عدوله
الشكر لله ياحبيبتى .. وكان نفسى تفيدينا بأى طريقة فى طبيخك

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جي جي
احسن طبق اسويه ولا ياخذمني مجهود ودايمن اذا انزنقت اسويه

طرقته \ اول شي جيب الدجاجه (الفرجه) واقطعها انصاص واجيب الخضار المجمده والبصل المقطع جوانح وثوم المهرو مع الفلفل والكمون والكزبره الناشفه وماجي كمان و الخضار الي تحبيها [البطاطي والكرنب وزهرة (القرنبيط)
واخلطها مع بعضها في حله كبيره
وبعدين احط المكونات في كيس خاص بالفرن واحط معاها مقدار فنجال شاهي من الماء
ملاحظه اذا لم يوجد الكيس الخاص بالفرن يمكنك استخدام ورق الالمنيوم (بنسميه القصدير)
وبالهناء والعفيه
واعملي معاه ارز ابيض عادي ودعيلي
تسلمى على الوصفه دى يا جيجى اول واحده تفيد الموضوع وترفع من روحى المعنوية تسلمى على طبختك الجميلة دى ان شاء الله نجربها

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة adham
برافوا عليكى شطوووورة فكرة جميله
ثانك يوووووووو وانتى اجمل

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام احمد عامر
فكره جميله جدا ومفيهاش حاجه لما نتعلم من بعض
وانتى اجمل ياام أحمد وفعلا الحياه مشاركة كلنا نشارك ونساعد بعض..

منوررررين المطبخ ::

واقولكم على طريقة الرقاق او الجلاش ::

*بتجيبى طبقات الرقاق وتبليها فى الشوربة ( اذا مفيش مرقة وفلفل اخضر ومياه وحطى ع النار واستنى لما تغلى وبقى عندك شوربة ) انما الجلاش بصراحه ببله لبن .

*وبعدين بتعملى اللحمة المفرومة بتعصجيها يعنى بصلة وفلفل وخضرة وطماطميه وعلى النار قلبيهم شوية وحطى اللحمة والبهارات وقلبى وسيبيهم شوية يستووا ..

*طبعا بتجيبى صنيه وتحطى حوالى 4 او 5 طبقات رقاق تبلى وتحطى فى الصنيه وبعدين توزعى اللحمة المفرومة وبعدين تحطى 4 او 5 طبقات رقاق وبيضه اضربيها كويس وافرديها ع الوش ممكن تحطى جبنة رومى مبشورة ع الوش .. وبألف هنا

** ممكن الجلاش تعمليه بدل المفروم تحطى كاسترد ( كيس كاسترد ولبن وسكر وقلبى ع النار لحد ما تتماسك ) او تحطى مكسرات وتحطى شربات عليها فى الاخر ( مياه وسكر وفانيليا وليمونة ) وبألف هنا ياأماميرررر

#17

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

والله فكرة حلوة علشان البنات تتعلم الطبخ بطريقة سهلة
#18

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

انابقى ها اقولكم طريقة الكنالونى مقاديرة كوب ونص دقيق 2كوب لبن 3بيضات نحط المقاديركلها فى الخلاط مع ملح+فلفل اسود نضربها وبعدين نحط طاسة تيفال على النار وممكن زيت ذرة او سمن تحطي نص معلقة فىالطاسة وبلكبشة تحطىبعد ما يقدح ثم تقلبى القرص
لحد ما تخلص الكمية كلها طبعا تكونىمحضرة نص كيلو لحمة معصجة ثم نجيب الاقراص الاى عملناها نحط فى كل قرص كمية من العصاج ونلفها ونرصها فى الصينية
ثم نرش فوقها عصيرطماطم وندخلها الفرن وبلهنا والشفا

#19

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الملاك الجرىء
والله فكرة حلوة علشان البنات تتعلم الطبخ بطريقة سهلة
الحمدلله ان الفكرة عجبتك يا ملاك نورتى المطبخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام حمادة
انابقى ها اقولكم طريقة الكنالونى مقاديرة كوب ونص دقيق 2كوب لبن 3بيضات نحط المقاديركلها فى الخلاط مع ملح+فلفل اسود نضربها وبعدين نحط طاسة تيفال على النار وممكن زيت ذرة او سمن تحطي نص معلقة فىالطاسة وبلكبشة تحطىبعد ما يقدح ثم تقلبى القرص
لحد ما تخلص الكمية كلها طبعا تكونىمحضرة نص كيلو لحمة معصجة ثم نجيب الاقراص الاى عملناها نحط فى كل قرص كمية من العصاج ونلفها ونرصها فى الصينية
ثم نرش فوقها عصيرطماطم وندخلها الفرن وبلهنا والشفا
ربنا يكرمك ياام حمادة تانى واحده تنصفنى فى الموضوع دا ..
ومشكورة شكرا جزيلا على وصفة الكانيلونى الجميله دى

#20

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

فكره جميله وانا اقترح ايضا اللى مش عارف ممكن تسال واللى تعرف تجاب عليها فيما يخص المطبخ
#21

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

عندى طريقه للفراخ وبيبقى طعمها تحفه
بعد غسلها كويس وتقطتيعها بجيب من4الى5 بصلات متوسطه الحجم وبحطهم فى الكبه اوممكن تقطعيهم انتى حتت صغيره وتحطى ع البصل بهارات ملح وفلفل وقليل من الكمون وزعتر وقليل من الزيت وتقلبيهم كويس تجيبى الفراخ وتفتحى فيهم حتت صغيره بالسكينه وتحشيهم بالبصل كل قطعه وتحطيه فى صينيه بعد وضع قليل من الزيت ومستكه وحبهان وتدخليها الفرن لما تشتوى وتاكليها بالهنا والعافيه واللى تجربها تقولى رايها هتلاقى طعم الفرخه جميل جدا

#22

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة star
فكره جميله وانا اقترح ايضا اللى مش عارف ممكن تسال واللى تعرف تجاب عليها فيما يخص المطبخ
وماله مفيش مشكله اقتراح حلو برضه وكلنا نتعلم من بعضنا والحياه تجارب ..

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ضوء النهار
عندى طريقه للفراخ وبيبقى طعمها تحفه
بعد غسلها كويس وتقطتيعها بجيب من4الى5 بصلات متوسطه الحجم وبحطهم فى الكبه اوممكن تقطعيهم انتى حتت صغيره وتحطى ع البصل بهارات ملح وفلفل وقليل من الكمون وزعتر وقليل من الزيت وتقلبيهم كويس تجيبى الفراخ وتفتحى فيهم حتت صغيره بالسكينه وتحشيهم بالبصل كل قطعه وتحطيه فى صينيه بعد وضع قليل من الزيت ومستكه وحبهان وتدخليها الفرن لما تشتوى وتاكليها بالهنا والعافيه واللى تجربها تقولى رايها هتلاقى طعم الفرخه جميل جدا
تسلمى يا ضوء النهار والطريقه سهله مش صعبه وشكلها هتطلع تمام كمان
تالت واحده تنصفنى فى موضوع الطبيخ دا ثانكس يا عثل

#23

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

شكرااااااااا
#24

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

فكرة حلوة يا حبيبة وانا هالكوا طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة تجيبي اد كيلوونصف با زنجان وتقشرية يا قمر بس اشري جزء وسيبي جزء ورشية بشوية ملح علي خفيف علشان ينزل المية وميشربش زيت كتير وتركية اد ساعتان علي متعملي العصاج العصاج للي مابتعرفش تعملة عموما بيحب البصل الكتير هاتي 3بصلات وفلفلاية خضرا وجزارية قطعي الفلفل والبصل وبشري الجزرة وشوحيهم بشوية زيت علي النار وضربي اد كيلو طماطم في الخلاط خلاص شوحتي البصل ضيفي الحمة نص كيلو والبي كويس وضيفي الملح والبهارات وتركيها عشر دقائق بعدين حطي الطماطم وسبيها تتسبك شوية علي ما تقلي البازنجان هاتي صينية وحطي شوية صلصة ورصة باذنجان لحد ماتخلصي والمقدار وحطيها في الفرن وبالهنا والشفا وتتاكل بالعيش وجنبها سلاطة خضرا وخيار مخلل حلو كدة يا حلوين يلا باي فاكلة تانية نوارا
#25

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

ودي بقة طريقة عمل عرق الفلوتو بصي اشتري العرق وهاتي معا الدبارة بتعتة من عند الجزار او العطار ونجي للطريقة اعملي فتحات بالسكين في العرق وهاتي فصوص ثوم وفي كل فتحة حطي فص ثوم وبعد كدة لفية بالدبارة كويس ورشية بشوية ملح وفلفل اسمر وهاتي طاسة اوصينية وحطي فيها شوية زيت وحمري العرق من كل الجهات طبعا علي نار عالية ماشي هاتي شوية خضار بصلاية وجزراية وبطتساية وفلفلية وقطعها طرنشات وحطيها في الصينية وحطي العرق ما تنسيش تتبلي الخضار وغطيها بالفويل وحطيها في الفرن لمدة ساعتان خرجيها وسيها تبرد خالص وقطعيها شرايح ملحوظة لو اتقطعت وهي سخنة بتنزل العصارة اللي بتديها الطعم الحلو بتعملي معاها ارز ابيض وسلاطة طحينة والف هنا وشفا ياحبيبي
#26

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوارا
ودي بقة طريقة عمل عرق الفلوتو بصي اشتري العرق وهاتي معا الدبارة بتعتة من عند الجزار او العطار ونجي للطريقة اعملي فتحات بالسكين في العرق وهاتي فصوص ثوم وفي كل فتحة حطي فص ثوم وبعد كدة لفية بالدبارة كويس ورشية بشوية ملح وفلفل اسمر وهاتي طاسة اوصينية وحطي فيها شوية زيت وحمري العرق من كل الجهات طبعا علي نار عالية ماشي هاتي شوية خضار بصلاية وجزراية وبطتساية وفلفلية وقطعها طرنشات وحطيها في الصينية وحطي العرق ما تنسيش تتبلي الخضار وغطيها بالفويل وحطيها في الفرن لمدة ساعتان خرجيها وسيها تبرد خالص وقطعيها شرايح ملحوظة لو اتقطعت وهي سخنة بتنزل العصارة اللي بتديها الطعم الحلو بتعملي معاها ارز ابيض وسلاطة طحينة والف هنا وشفا ياحبيبي
شكلك ماشاءالله طباخه ماهره باين عليكى ولا الشيف الشربينى فى زمانه .. ربنا يهنيكى وتسلمى على الاكله الحلوة دى يا بخت زوجك وبناتك بيكى تسلمى يا باشا منوررررررررررة المطبخ

#27

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

انا ان شاء الله هقولكم على طريقه حلو يتاكل مع الشاى وهى الباستا فلورا المقادير 3كوب دقيق-3/4كوب سمنه-كيس بكنج بودر-1كوب سكر بودره 2بيضه فانيليا -مربى او عسل ابيضاو حتى لو معندكيش ينفع عسل اسود الطريقه نضرب السمنه مع السكر حتى تصير افتح نضيف البيض والفانيليا ونكمل ضرب
ننخل الدقيق مع البكنج بودر ونضفهم على الخليط السابق نجيب صنيه مدهونه ماده دهنيه ونقسم العجينه الى 2/3و1/3 ناخد 2/3 العجينه الاول ونبطط حته حته على اديناونط نلزقه جنب بعض فى الصينيه لان احنا لو بططناه على طول فى الصينيه هتلزق فىها وعدين نجيب المربى او العسل وحط طبقه فوق جزء العجينه الاول ونجيب المبشره بتاعتنا ونبشر 1/3 العجينه اللى فاضل فوق المربى وندخلها فرن مجهز من بدايه الشغل على 180 درجه لحد منختبرها بعود خشبى بس هى مش زى الكيكه يعنى ممكن نفتح عليها فى اى وقت

#28

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

تسلم اليادي يا جميل هاجربها ان شاء الله
#29

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

الدجاج على الطريقة الاسبانية بالكاري

[IMG]https://www.**- /uploads/recipes/images/16384.jpg[/IMG]
المكوّنات

2 ملاعق طعام من الزيت النباتي
1 حبة متوسطة الحجم أو 125 غ من البصل٬ مفرومة
2 فصوص من الثوم٬ مسحوقان
1 ملعقة صغيرة من الزنجبيل الطازج٬ المفروم
½ كوب أو 100 غ من المنغا الناضجة٬ المفرومة فرمًا خشنًا
½ كوب أو 100 غ من الموز٬ المفروم فرمًا خشنًا
½ كوب أو 100 غ من الأناناس٬ المفروم فرمًا خشنًا
1 حبة صغيرة الحجم أو 100 غ من التفاح٬ مقشرة ومفرومة فرمًا خشنًا
2 ملاعق طعام من مسحوق الكاري
2 مكعبات من مرقة الدجاج ماجي ملح أقل
3 أكواب أو 750 مل من الماء
500 غ من صدور الدجاج منزوعة الجلد٬ مقطّعة إلى مكعبات كبيرة
½ كوب أو 80 غ من البازيلا المثلّجة٬ المذوّبة
2 ملاعق طعام من الكزبرة٬ للتزيين
طريقة التحضير

يُحمّى الزيت في قدر ويُقلّى البصل المفروم لمدة 4 دقائق أو حتى يكتسب اللون الذهبي.
يُضاف الثوم والزنجبيل ويُحرَّك المزيج حتى تفوح رائحته. تُضاف الفواكه، مسحوق الكاري، مكعبا مرقة الدجاج ماجي ملح أقل والماء.
يُترَك المزيج على النار حتى يغلي ثم يُطهى على نار خفيفة لمدة 15 دقيقة. ثم يُخلَط في خلاطة كهربائية يدوية حتى يصبح ناعمًا جدًا ثم يُصفّى ويُعاد إلى قدر نظيفة.
تُترَك الصلصة على النار حتى تغلي مجدّدًا، ثم تُضاف مكعبات صدور الدجاج والبازلا الخضراء. ويُطهى المزيج على نار خفيفة لمدة 15 دقيقة أو حتى ينضج الدجاج مع التحريك من وقت لآخر.
يُقدَّم الطبق بعد أن يُزيَّن بالكزبرة الطازجة

#30

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

كبسة دجاج
المقادير

حبة و نصف دجاج
3 كاسات أرز
كوب شاي وسط زيت نباتي
3 بصل متوسط
1 راس ثوم ( 6 :8 ) فصوص
1 :2 فلفل حار حسب الرغبة
4 حبات طماطم وسط

بهارات
2 ملعقة كبيرة ليمون مطحون
بهار دجاج مشكل
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقة قرنفل( مسمار )
نصف ملعقة صغيرة كركم مطحون
ملعقة كبيرة كسبرة مطحونه
5 حبات هيل
2 ليمون حسب الرغبة
دارسين ( اعواد ) غير مطحونه حسب الرغبة
ملعقة و نصف معجون طماطم
2ملعقة ملح خشن



بسم الله

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا
رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

اتمنى تنال اعجابكم

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#31

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

الشركسية

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا
دجاجة تغسل جيدا
وتوابل للسلق ( حبهان ولورا وجوزة الطيب وفلفل اسمر ) وبصلة
يتم سلق الدجاجة ونضيف اليها التوابل وبصلة مقطعة

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا
هذه الشوربة هنعمل بيها الارز الابيض العادى ونتركه على النار حتى ينضج

نعمل الصوص

المقادير

عين جمل مفرم كويس في الكبة _ كسبرة ناشفة _ ثوم _ زبدة - عيش فينو او 2 توست _ ربع او نص كوب لبن

نحط الفينو في اللبن ونتركه فترة
رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا
نحضر طاسة ونضع بها فيها الزبدة والتوم والكسبرة ونحمصهم ثم نضيف عين الجمل نقلبهم جيدا بهذا الشكل
رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا
نضيف عليهم كوباية شوربة
رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا
عند الغليان نضع عليهم الفينو اللي في اللبن
رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


بعد كده اخلي الفرخة من العضم وقطعيها قطع
نحضر سرفيس كبير نضيف الارز الابيض ثم الفراخ وعليهم الصوص بالشكل ده
رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

الف هنا
اكلة من الزمن الجميل
اكلات جدتى

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#32

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ريموووو
كبسة دجاج
المقادير

حبة و نصف دجاج
3 كاسات أرز
كوب شاي وسط زيت نباتي
3 بصل متوسط
1 راس ثوم ( 6 :8 ) فصوص
1 :2 فلفل حار حسب الرغبة
4 حبات طماطم وسط

بهارات
2 ملعقة كبيرة ليمون مطحون
بهار دجاج مشكل
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقة قرنفل( مسمار )
نصف ملعقة صغيرة كركم مطحون
ملعقة كبيرة كسبرة مطحونه
5 حبات هيل
2 ليمون حسب الرغبة
دارسين ( اعواد ) غير مطحونه حسب الرغبة
ملعقة و نصف معجون طماطم
2ملعقة ملح خشن



بسم الله

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا


رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا
رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

اتمنى تنال اعجابكم
واااااااااااااو اية ياعم الحلاوة دى
اكلة تحفففففففة وجميلة
بارك الله فيكى

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#33

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

ايه الجماااااال دا يابنات ماشاءالله أكلات جميله جدا
تسلموا على الافادة الحلوة دى
رووووووحووووووووا ربنا يكرمكم دنيااااااااااااا واخررررررررررة
ياااااارب

#34

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

موضوع رائع
كل سنة وانتى
طيبة
افكرة فى وصفة جمده
ورجع اكتبها

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#35

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

قشطات يا ابلة
#36

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

فكرة تحفة
إظهار التوقيع
توقيع : ام يوسف الغالى
#37

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

طريقه عمل البسطا فلورا من الحلويات انا عن نفسى جربتها انتوا كمان جروبها وقولوا لى رايكم

هبتدى بالمقادير
2 كوب دقيق
2بيضه
نص كوب سمن
نص كوب سكر بودره
1 معلقه صغيره بيكنج بودر
2 معلقه جوز الهند
فانيليا
مربى مشمش اوم ربى فراوله الى يعجبك

تانى حاجه الطريقه

ادهنى الصنيه بالسمنه بعدين ضيفى السكر وقلبى الى انتى عملتيه حتى يبقى زى القشطه
واكسر البيض وقلبيه شويه بعدين حطى الفانيليا والى انتى عملتيه قبل كدة
ونحط الدقيق المخلوط بالبيكنج بودر الى الى عملته قبل كدة مع التقليب حتى ينتهى البيض فيها وتكون عجينه متماسكه ونفرد العجينه 1 سم وشيلى حته من العجينه وحطيها على جنب
ونحط المربى فوق العجينه
ونرش جوز الهند بعدين نجيب الحته الى شلناه وناخذ منها حتت صغيره نبرها ونعمل مها كذا واحداة

بعدين سيبها ثلث ساعه وبكدة تكون انتهيت وبالهنا والشفا

مع تحيات
yoyo

#38

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

فكره جمييييله
#39

افتراضي رد: اللى بيعرفوا يطبخوا واللى مبيعرفوش يشاركونا الموضوع دا

ايه الحلاوة دى يايويو .. جميل ماشاءالله
وانتى ياحنين مفيش حاجه عندك تحكيها بالطبيخ



قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
تيجي نبدأ صفحة جديدة مع ربنا ونحقق كل احلامنا نسمه الكون الحملات الدعوية
طريقة عمل شال كروشية مستطيل بالخطوات sho_sho الخياطة والكروشية والتريكو
ننشر نص كلمة السيسى فى ذكرى العاشر من رمضان:تحريك الأسعار قد يضر بشعبيتى سارة سرسور اهم الاخبار - اخبار يومية
وحصل كل دا غصب عنى khi] فضفضة وحل المشاكل
تاريخ مصر الخرافي اماني 2011 شخصيات وأحداث تاريخية


الساعة الآن 12:49 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل