أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://adlat.net/showthread.php?t=77695
4901 6
#1

افتراضي الفراخ المقرمشة

الفراخ المقرمشة




الفراخ المقرمشة :
المكونات :
فرخة كاملة (2كيلو جرام) مقطعة اللى ثمانى قطع .
عبوة لبن رايب (1/4 لتر)
دقيق ابيض فاخر.
ملح.
فلفل اسمر حب.
قرنفل مسمار مش مطحون.
شطة.
بابريكا.
بصل بودر.
ثوم بودر.
جنزبيل بودر.
اعشاب (مردقوش - زعتر - روزمارى - طرخون - ورق لورا - جنزبيل طازج).
سكر.
ملعقةكبيره خل ابيض.
الطريقة:
نقطع الفرخة 8 قطع ونحطها فى ربع لتر لبن رايب ونسيبها 4 ساعات وبعد كده نصفيها من اللبن الرايب ونجهز التوابل اللى هى
ملعقة كبيرة ملح.
1 ملعقة صغيرة سكر .1 ملعقة صغيرة خل ابيض.2 ملعقة ثوم بودر.1 ملعقة بصل بودر . 1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.1 ملعقة فلفل اسمر حب.4 حبات قرنفل مسمار.
4 ورقات لورا وعود روز مارى .وبعد كده نحط التوابل فى مايه ونحط عليه الفراخ ونحطهم فى التلاجه لمدة 4 ساعات
هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل نيجى بقى على القرمشة
هنجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;
م/ص شطة حارة .
م/ص بابريكا.
م/ص ثوم بودر .
م/ص جنزبيل بودر.
م/ص فلفل اسمر مطحون.
م/ص ملح.
م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.
ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.

وهنعمل خلطة ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض وعليها توابل زى اللى فاتت.

هنجيب طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها على طول تحطى الفراخ فى الدقيق وبعد كدة فى الدقيق اللى عجناه بالمايه وبعدين القرمشة اللى عملناها بصوابعنا كلة ورا بعضة وبعدين فى الزيت لوحبيتى تقليها نص قليه وتحطيها فى التلاجه ساعه او اتنين
يبقى افضل وبعد كده تقليها فى الزيت
ولو الفرخه حجمها كبير قطعيها وخليها تاخد غليه يعنى بعد متغلى سيبيها خمس دقايق وطلعيها وطبعا الصدور المخليه متغليهاش الكلام دا علشان متلاقيش دم على العضم
وبالهنا

منقوووول







إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#2

افتراضي رد: الفراخ المقرمشة

تسلم الايادى اية الافكار الجميلة دى....مشكوووووووووورة ......فية فكرة صغنونة خالص انك بدال ما تفركى المية بالدقيق باليد ممكن تعملى الحكاية دى فى مطحنة التوابل الكهربائية نضع الدقيق والمية المثلجة قليلا ونشغلها وتدينا نتيجة سريعة ...لكن الفكرة الاساسية انا اول مرة اعرفها وانشاء الله اجربها
إظهار التوقيع
توقيع : &محبة الرحمن&
#3

افتراضي رد: الفراخ المقرمشة

يسلمووووووو
#4

افتراضي رد: الفراخ المقرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة &محبة الرحمن&
تسلم الايادى اية الافكار الجميلة دى....مشكوووووووووورة ......فية فكرة صغنونة خالص انك بدال ما تفركى المية بالدقيق باليد ممكن تعملى الحكاية دى فى مطحنة التوابل الكهربائية نضع الدقيق والمية المثلجة قليلا ونشغلها وتدينا نتيجة سريعة ...لكن الفكرة الاساسية انا اول مرة اعرفها وانشاء الله اجربها
كمان فكرتك حلوة
رد: الفراخ المقرمشة

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#5

افتراضي رد: الفراخ المقرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة لافالانتينا
يسلمووووووو
رد: الفراخ المقرمشة

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#6

افتراضي رد: الفراخ المقرمشة

شكرااا غاليتى

طرح رائع



إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#7

افتراضي رد: الفراخ المقرمشة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ريموووو
شكرااا غاليتى

طرح رائع


رد: الفراخ المقرمشة

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقة الفراخ المكسيكي ، الذ فراخ بالطريقة المكسيكية ، الفراخ المكسيكي حياه الروح 5 مطبخ الدجاج
طريقة عمل الفراخ المقرمشة ريموووو مطبخ الدجاج
طريقة عمل شاورما الفراخ semo12 مطبخ الدجاج
طريقة عمل أصابع الفراخ المقرمشة خطوات بسيطة وسهلة لعمل أصابع الفراخ المقرمشة حسناء مطبخ الدجاج
طريقة عمل الفراخ المقرمشة والارز الريزو المبهر وعصير الخوخ بالزبادي والمكسرات الاميرة النائمه اكلات فيديو Youtube


الساعة الآن 10:34 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل